szép eredmény

2021.08.06. 18:16

Az olimpia hőse a tatai vívó – trombózisa után szerzett bronzot Saci

Az öttusázó a pénteki játéknapon szerezte harmadik helyét az ötkarikás játékokon. A versenyző az OMS-Tata párbajtőrözője, a klub edzője, Plásztán Attila is megszólalt az eredménnyel kapcsolatban.

K. D.

A bronzérmes Kovács Sarolta

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Befejeződött a női öttusa a tokiói olimpián, amelyben Kovács Sarolta a brit French és a litván Asadauskaite mögött a harmadik helyen ért célba, és szerzett bronzérmet augusztus 6-án pénteken.

– Még ráz a hideg. Nem tudok mit mondani, nagyon jó érzés. Az utolsó körben nagyon jöttek a többiek, de sikerült megtartanom a harmadik helyet. A lövészet jól sikerült, ami a mentális tréning eredménye. Sok rossz történt velem ebben az évben, mégis sikerült jól felkészülni – mondta Kovács Sarolta az M4 Sportnak. Az öttusázó a futás számban szerezte meg a harmadik helyet, a befutó a versenyről készült videó utolsó másodperceiben látható.

Plásztán Attila, az OMS-Tata Vívó SE elnöke a megmérettetést követően portálunknak elmondta, Saci régóta vív náluk, a tatai csapattal háromszoros országos bajnok, és négyszeres ezüstérmes. Hozzátette, márciusban Kovács Sarolta megsérült, megműtötték, aztán trombózist kapott, de mégis, rengeteg munkával vissza tudott térni és indulni az olimpián.

– Nagyon örültem, hogy sikerült érmet szereznie, igazán nagy szó, hogy ott állhatott a dobogón – fogalmazott Plásztán Attila. – Külön öröm, hogy a mi csapatunkban is vív, a lányaink nagyon izgultak érte, hiszen nagyon jó kapcsolatot ápolnak. Remélem, Saci folytatja a pályafutását és jó néhány alkalommal küzd a tatai párbajtőrözőkkel is az éremért.

Kovács Sarolta nyert már csapatban háromszor, és egyéniben egyszer világbajnokságot, Európa-bajnokságon egyéni ezüst, és három csapat arany fűződik a nevéhez. Az olimpián a másik magyar versenyző, Gulyás Michelle a tizenkettedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!