24 Óra sport

2023.03.18. 14:00

A Bányász-rangadóra készül a Tombor-legénység Komlón

A komlói edzőváltás óta még nem tisztult ki teljesen a kép a Mecsekalján, de az már most biztosnak tűnik, hogy a mecseki gárda más kézilabdát játszik, mint tette azt Kilvinger Bálint vezetőedzősége idején. Ám egyelőre ennek a trénercserének – a külső szemlélő számára – aligha vannak már látható jelei…

Petrik József

Komlóra utazik a MOL Tatabánya KC

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Komlón az úgynevezett Bányász-rangadók mindig jó mérkőzést hoztak. A vendégek szempontjából pedig szerencsés módon többnyire tatabányai sikerrel zárultak ezek a rivalizálások. Jelenleg a MOL Tatabánya KC 17 mérkőzésen megszerzett 25 pontjával a tabella harmadik helyén tanyázik. A házigazdáknak 12 pontjuk van és a tizenegyedik helyen állnak. Ennek ellenére most is izgalmas összecsapásra lehet számítani. Ezt erősítette meg Tombor Csaba, a tatabányaiak vezetőedzője. 

– A komlóiak új edzője, Marosán György megérkezése óta már más stílusban játszik a baranyai gárda – emelte ki a Kék Tigrisek szakvezetője. – Amennyire a videófelvételek alapján elemezni tudtuk a játékukat, egyértelműnek tűnik, hogy jóval agresszívebb lett a csapat védekezése. Arról nem is szólva, hogy a komlói „meleg” pályának számít, legfőképp lelkes szurkolóik miatt, de a gárda is nagyon masszív. Sok múlik majd azon, miként állunk bele a meccsbe. Ha a védekezésünk feszes lesz, arra tudunk építkezni. 
Az örömteli volt, hogy a Magyar Kupa negyeddöntőjében, – amelyet sikerrel vett a Tombor-csapat – ismét pályára léphetett a válogatott jobb oldali átlövője, Ancsin Gábor, valamint Győri Mátyás is. 

– Valóban jó hír, hogy két meghatározó sportolónk visszatérhetett – emelte ki Tombor Csaba. – De közben Pergel beteg lett, Pedro pedig kisebb bokasérüléssel bajlódik. Szerencsére a többiek rendben vannak. 
Még egy érdekesség a mérkőzéssel kapcsolatban. A küzdő felek együtteseiben található a bajnoki góllövőlista két éllovasa, a 103 gólos komlói Melnyicsuk, illetve az eddig 101 találatig jutott tatabányai Pedro, így a kettőjük külön meccse is lehet ez.  A Bányász-rangadón Altmár K. és Horváth M. játékvezetők fújják majd a sípot.

Kézilabda NB I., férfi, 18. forduló 
Komló–MOL Tatabánya KC 
Sportközpont, Komló, szombat, 18 óra. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!