Mennyei

2024.03.25. 15:28

Egyre közelebb az aranyéremhez az ellenfelét kivégző csapat

A Mocsa KSE valóságos mészárlást tartott a hétvégén. A listavezető újabb győzelmével eldőlni látszik az aranyérem sorsa a megye kettőben.

Túri Csaba

Az Ácsi Kinizsi (zöldben) magabiztosan győzött a Zsámbék második csapata ellen

Fotó: Viszló Balázs

Bár az eddigi eredmények alapján a megye kettő tabelláját vezető Mocsa KSE kimagaslik a bajnokságból, arra azért senki nem számított a legutóbbi forduló előtt, hogy a középmezőnyhöz tartozó ellenfelüket kitömik. A Bakonysárkány jó formában érkezett az aranyesélyes csapat otthonába, idén még veretlenek voltak, legutóbb pedig hat gólt szerezve tudtak nyerni. Ehhez képest végtelenül sima lett a mérkőzés, a megyei foci hétvégéjének egyik legnagyobb arányú győzelmét szállítva a Mocsa 7-0-ra lépte le ellenfelét. Érdekesség, hogy a hazaiaknál egy játékos sem szerzett egynél több gólt, a hét találat mindegyikét más és más szerezte.

Az Ács (zöldben) még nagyobb gödörbe taszította a zsámbékiakat
Az Ács (zöldben) még nagyobb gödörbe taszította a zsámbékiakat a megye kettő hétvégi fordulójában
Fotó: Viszló Balázs

A Dunaszentmiklós múlt heti vereségével messze került az első helytől, de a Környének még lehettek reális álmaik az aranyéremről. Az álom életben tartásához azonban rendkívül nehéz feladatot kellett volna megoldaniuk. A középmezőny tetejéhez tartozó Csolnok hazai pályán mindenkire veszélyes tud lenni és ezt ezúttal is bizonyították. A szünetben két góllal vezettek a hazaiak, a Környe csapatának óriási erőket kellett mozgósítaniuk, hogy vissza tudjanak jönni a meccsbe. Ez végül sikerült is nekik, összejött az egyenlítés, a győztes gólt azonban már nem tudták megszerezni, ahogyan a Csolnok sem talált többször a hálóba. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően a Mocsa előnye már-már behozhatatlannak tűnik, annak ellenére, hogy a vesztett pontokat tekintve mindössze hat pont az előnyük. A formájukat és a keretüket nézve viszont nehéz elképzelni, hogy ennél több pontot elveszítsenek még az idén.

Újabb vereség a megye kettő legrosszabb formájában lévő csapatánál

A Tatabányai Vasas őrzi remek formáját, zsinórban már a harmadik mérkőzésüket tudták megnyerni. Legújabb áldozatuk a Tokod volt, akiket ezzel a sikerrel visszalöktek a tabella utolsó helyére. Ehhez persze szükség volt a forduló legnagyobb meglepetésére is. A forduló előtti utolsó helyezett Gyermely ugyanis bravúros győzelmet arattak a jó formában lévő Ászár otthonában. Tették ezt a gyermelyiek kapott gól nélkül, azok után, hogy a tavaszi szezonban eddig az összes meccsüket nulla ponttal hozták le.

Az Ácsi Kinizsi ismét nyerni tudott, de a liga legrosszabb formájában lévő zsámbékiak második csapata ellen ez inkább papírformának tűnik. A zsámbékiak sok problémával, és sérülttel küzdenek, az utóbbi öt fordulóban bekapott 22 gól is ezt mutatja. Ez a mérkőzés adta a forduló gólvágóját is: az ácsiak csatára, Bakura Zoltán klasszikus mesterhármast szerzett a találkozón. A Tardosi FC-TAC a mérkőzés legelején szerzett találattal tudott diadalmaskodni Piliscséven, a Baj KSE pedig hazai pályán bizonyult egy góllal jobbnak a Nagyigmándnál.

A bajnoki cím sorsa eldőlni látszik, a legnagyobb izgalmak a hátralévő fordulókban minden bizonnyal a második helyért zajló versenyfutásban lesz. A Környe és a Dunaszentmiklós csapatát egyetlen pont választja el egymástól, utóbbiak vannak minimális lépéselőnyben. Ha csak valamelyik támadó nem tesz csodát a bajnokság zárásáig, akkor lassan a gólkirályi címet is át lehet adni. Az ászári Palotás Péter 28 találatát megközelíteni sem tudta eddig senki, a második helyen "mindössze" 17 találattal következik Papp barnabás, a Csolnok gárdájából.

 

 

Területi II. osztály, 19. forduló

Ászár KSE - Gyermely 0-2 (0-0)
Ászár, vezette: Mihályi G. (Fekete B., Bezzeg N.)
Ászár: Legyel- Méhes, Szednárd (Rigó 46.), Palotás, Soha, Polgár (Somogyi 79.), Ligeti, Kiss, Kolonics, Zséfár, Hullám.
Gyermely: Fülöp - Huszárovics, Kovács (Hodozsó 56.), Tóth Levente., Tóth D. (Grosz 46.), Soós, Gecse, Pap-Kolbert, Stréhli, Kiss (Hullár 81.), Tóth Lóránt. Vezetőedző: Sulyok Attila
Gólszerzők: Tóth Lóránt (71., 89.)

Csolnoki SZSE - Környe SE 2-2 (2-0)
Csolnok, vezette: Perge V. (Kiss G., Mészáros G.)
Csolnok: Nebehaj - Janosek, Barlangi, Berkeszi, Binder, Kalster (Vörös 56.), Táborszki (Rendes 53.), Gause, Seregi, Kovács (Farnadi 85.), Pázmándi (Tarkövi 46.)
Környe: Katona (Ténai 46.), Neszlinger, Zelenai, Stefán, Szerencse, Veres (Kerék 46.), Nádudvari, Hardi (Bihari 79.), Bagosi (Nádudvari 61.), Mig, Mucsi (Tóth 61.)
Gólszerzők: Janosek (32.), Gause (41.) ill. Zelenai (71.), Mig (91.)

Mocsa KSE - Bakonysárkányi SE 7-0 (3-0)
Mocsa, vezette: Derecskei B. (Baranyai L., Fabi A.)
Mocsa: Pálvölgyi - Rácz, Szalai, Csizmadia (Jordán 52.), Kántor, Kerekes, Czifra (Heilman 75.), Fehér Balázs (Fehér Bence 63.), Mesterházi, Bán, Bilkó (Tóth 57.)
Bakonysárkány: Hartl - Merkl, Ritter, Pirsli, Lakatos, Nagy J., Wolf, Kokas, Manner, Nagy L.(Merkl 46.), Koncz (Fischer 57.)
Gólszerzők: Szalai (11.), Bilkó (19.), Kerekes (42.), Csizmadia (51.), Kántor (62.), Jordán (82.), Tóth (85.)

Baj KSE - Nagyigmánd KSK 2-1 (2-0)
Baj, vezette: Szajkó Á. (Marks B., Csákány I.)
Baj: Jurassa - Pálinkás, Nádolszky (Szarvas 60.), Izing (Somogyi 67.), Kuzma, Kounes, Kovács, Hocza, Németh, Kutak, Sebestyén
Nagyigmánd: Porcelán - Németh (Patócs 70.), Turi, Hamza, Szalai, Gyökeres, Buzás, Varga, Müller, Gergye (Fekete 67.), Zvér.
Gólszerzők: Kovács (30.), Sebestyén (40.) ill. Szalai (83.)

Piliscsévi SE - Tardosi FC - TAC 0-1 (0-1)
Piliscsév, Vezette: Huszka D. (Janovics Á., Bokor B.)
Piliscsév: Kovács- Simon (Balogh 78.), Koller, Mesterházi, Barna, Morecz, Pap, Belovai, Kucsera, Molnár (Szutor 58.), Szőke
Tardos: Sztanek - Molnár, Jakabovics (Bélik 85.), Tebele (Somogyvári 53.), Szileszki (Kaincz 75.), Lázár, Szöllősi, Mészáros, Suhai, Schaffer, Gesztesi 
Gólszerzők: Jakabovics (5.)

Tatabányai Vasas - Tokod SE 3-2 (1-1)
Tatabánya, vezette: Kiss D. (Dávid R., Vámosi B.)
Tatabánya: Szondy (Kővári 46.) - Hegedűs, Turza, Szabó (Bokányi 46.), Hatos, Hérics (Nyári 80.), Baincz (Kovács 72.), Tóth, Győrfi-Sánta, Schaffhauser (Dombai 37.), Vajdai
Tokod: Szerepi - Cauxeiro, Varga, Kiss, Ghete, Orosz, Bartos (Szántó 64.), Németh B. (Tóth 73.), Juhász, Németh I., Varga
Gólszerzők: Szabó (6.), Hérics (46., 65.) ill. Németh B. (31.), Németh I. (85)

Ácsi Kinizsi SC - Zsámbéki Sport Klub II. 5-2 (2-0)
Ács, Nagygellér M. (Török G., Györe F.)
Ács: Halasi - Bokrétea, Méri (Nagy 83.), Németh (Paulovics 80.), Bögi, Kertész, Szalai (Kovács 46.), Szabó, Szőnyi (Varga 46.), Bakura, Kovács
Zsámbék: Sándor (Fekete 63.) - Szabó, Katona, Fekete, Bíró, Fabók (Izeli 80.), Veréb (Szabó 53.), Magyar, Vasuta (Lévai 63.) Baksa, Krausz.
Gólszerzők: Bakura (27., 36., 57.,), Németh (71.), Szabó (91.) ill. Szabó (67.), Bíró (82.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában