Autósport

2024.03.26. 07:00

Hernádiék a Red Bull Ringen szárnyakat kaptak

Tavalyi évhez hasonlóan idén is két tatai indult el a a szlalom Közép-Európa Bajnoki sorozat nyitó futamán a Red Bull Ringen. Ők a Hernádi család két tagja Ildikó és édesapja László voltak.

Petrik József

Az idei szezon első versenyét Ausztriában, a híres F1-es pályán, a Red Bull Ringen rendezték. Ez a szlalom Közép-Európa Bajnoki sorozat nyitó futama volt.

Autóverseny, autósport, Hernádi
A Hernádi család remekelt a szlalom Közép-Európa Bajnoki sorozat nyitó futamán. 
Forrás: Hernádi László

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is két tatai pilóta, a két Hernádi nevezett erre a sorozatra, Ildikó és édesapja, László. A harmadik Hernádi, Kitti fiatal kora miatt még nem indulhat ebben a sorozatban.

Amíg tavaly László a Közép-Európa Bajnoki sorozat első helyén, addig a 18 éves lánya, az összetettben, a sorozat harmadik helyén végzett.

László még a forduló előtt elmondta, hogy ezen az európai versenyen idén is szeretnének a dobogón végezni, így ezzel a szándékkal álltak rajthoz a Red Bull Ringen is.

- Az edzéseken már láttuk, hogy ennek a pályának a kialakítása és ritmusa nagyon jól feküdhet majd nekünk és az autónknak egyaránt, így bizakodva készülődtünk – emlékezett vissza a kiváló pilóta. - Futamról futamra jobb időket autózva sikerült megnyernem a rangos sporteseményt, míg nagylányom Ildikó, a dobogó második fokára, azaz mellém állhatott fel.

Hernádiék versenyszezonja, a sikeres évkezdés után a magyar szlalom-bajnokság nyitófutamával folytatódik az M-ringen. Azt követően pedig a Közép-Európa Bajnoki sorozat következő állomásán vesznek részt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában