Vándorkupa

2024.04.27. 12:15

Az Aranycsapat tagjainak utódjai előtt fociztak Komáromban

Ötödik alkalommal rendezték meg Komáromban az Aranycsapat Kupát, amelyet már harmadik alkalommal nyert meg a Beregvidék Kárpátalja csapata, melynek eredményeként meg is tarthatják a vándorserleget.

Túri Csaba

Ötödik alkalommal rendezték meg Komáromban az Aranycsapat Kupát

Forrás: Facebbok/Komárom

Szerte a Kárpát-medencéből érkeztek a fiatal focicsapatok (összesen nyolc), hogy a magyar labdarúgás legnagyobb alakjairól elnevezett viadalon összemérjék egymással a tudásukat. Az V. Aranycsapat Kupa nem csak az elnevezésében volt nagy ezúttal sem, az eseményen részt vevők sora is igen illusztrisra sikeredett. Jelen volt ugyanis két Aranycsapatbeli játékos utódja is Komáromban: ifj. Buzánszky Jenő és Bozsik Péter.

Az V. Aranycsapat Kupa győztes gárdája, a Beregvidék Kárpátalja
Az V. Aranycsapat Kupa győztes gárdája, a Beregvidék Kárpátalja 
Fotó: Grosch Péter / Forrás: ma7.sk

A versenyt az 1954-es Magyarország-Anglia 7-1-es végeredményt hozó és a szintén az évi labdarúgó világbajnokság 70. évfordulója alkalmából szervezett meg a felvidéki Kárpátia Sport Polgári Társulás és a magyarországi Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal. A viadalt Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke nyitotta meg, majd a jelenlévők megkoszorúzták a Komáromban született legenda, Czibor Zoltán szobrát. A hivatalos megnyitó után azonban már az ifjú focistáké volt a főszerep a dél-komáromi Városi Sportcsarnokban, hogy eldöntsék, ki viheti haza idén a serleget.

Címvédés az Aranycsapat Kupán

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő focitornán a korábbi éveket elnézve nem született meglepetés. A Beregvidék Kárpátalja csapata ugyanis már harmadik alkalommal végzett az élen, aminek köszönhetően a vándorserleget meg is tarthatják. A torna legjobb kapusának a debreceni Csapó Gábort, míg a legjobb játékosának Kiss Dávidot, a Gépipari iskola focistáját választották meg. A legtöbb találatot - szám szerint 12 - a győztes csapat tagja, Balogh Alex szerezte, aki ezzel a gólkirályi címért járó serleget is hazavihette az aranyérem mellett.

A torna végén a felvidéki Ma7 portálnak nyilatkozott ifj. Buzánszky Jenő: — Az Aranycsapat mindig is a nemzetünket összetartó erő volt, hiszen annak aranylábú tagjai abban a társadalmi rendszerben értek el kiváló eredményeket, amikor nemzetünk lányainak, fiainak nem volt szabad felvállalniuk, hangoztatniuk a magyarságukat. Pedig az édesapámék mindig 15 millió magyarért játszottak azért, hogy a Himnuszt az anyaországban és a külhonban élő magyarok egyszerre, velük énekelhessék.

Az V. Aranycsapat Kupa végeredménye:

1. Beregvidék Kárpátalja 
2. Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája 
3. Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola, Komárom (Felvidék)
4. Szilády Áron Ref. Gimnázium és Kollégium, Kiskunhalas
5. Komáromi Jókai Mór Gimnázium
6. TSZC Kultsár István Technikum és Szakgimnázium, Komárom
7. Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, Győr 
8. Építőipari Szakközépiskola, Ógyalla (Felvidék)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában