Kemma.hu videó

2024.05.01. 18:35

Fiatalok és idősek együtt ünnepelték a munkát a felvonuláson +fotók, videó

Léggömbökkel, zászlókkal sétáltak végig a városon, összehozta a generációkat a hagyományos rendezvény. Több mint ezren vettek részt a május elsejei dorogi felvonuláson.

Walczer Patrik

A munka ünnepén a Hősök teréről a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekarának vezetésével indult el a menet, melynek tagja volt többek között Erős Gábor országgyűlési képviselő és dr. Tittmann János polgármester is. A tömeghez intézmények, civil szervezetek tagjai, környékbeli településeken élők is csatlakoztak, akik a Bécsi út, Mária utca, Iskola út, Köztársaság út érintésével érkeztek meg az Otthon térre. A felvonulás kötetlen beszélgetéssel zárult.

Léggömbökkel, zászlókkal sétáltak végig a városon, összehozta a generációkat a hagyományos rendezvény. Több mint ezren vettek részt a május elsejei dorogi felvonuláson.
Fiatalok és idősek együtt vettek részt a május elsejei felvonuláson Dorogon.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

A művelődési ház előtt dr. Tittmann János úgy fogalmazott: május elseje azért fontos a dorogiak számára, mert a munkájukból élő önbecsüléséről, méltóságáról van szó. Kiemelte: május elseje politikamentes ünnep, ráadásul 1955-ben XII. Piusz pápa Munkás Szent József tiszteletére katolikus ünneppé avatta a napot.

Dr. Tittmann János szerint mindez a dorogiaknak azért is érdekes, mert Szent Borbála mellett éppen Munkás Szent József a város védőszentje. Végül hozzátette: ma is meg kell védenünk a munka ünnepét és a munkából élőkét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában