Kemma.hu videó

2024.05.04. 18:11

Mindszenty sírjánál is lerótták tiszteletüket a zarándoklat résztvevői +videó

Zarándokok töltötték meg Komárom-Esztergom vármegyek legfontosabb templomát. A szentmisén, amelyet Erdő Péter celebrált, Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért is imádkoztak.

Walczer Patrik

Szombaton engesztelő Mindszenty-zarándoklatot tartottak Magyarországért, melynek keretében Erdő Péter bíboros celebrált szentmisét a bazilikában. A főpásztor az Istentisztelet kezdetén köszöntötte a jelenlévőket – köztük a zarándokokat, a meghívott vendégeket és a társadalmi vezetőket, közjogi méltóságokat is – majd úgy fogalmazott: a mostani ünnepi szentmisét Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért ajánlják fel. Az evangélium után Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök mondott szentbeszédet, melyben kitért a zarándoklatokat fontosságára.

Zarándokok töltötték meg vármegyénk legfontosabb templomát. A szentmisén Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért is imádkoztak.
Nagy István miniszter, Erős Gábor országgyűlési képviselő és Hernádi Ádám polgármester is lerótta tiszteletét Mindszenty sírjánál
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

A szentmise végén az asszisztencia és a meghívott vendégek a bazilika altemplomába, Mindszenty József bíboros sírjához vonultak, ahol a koszorúk elhelyezését követően közösen imádkoztak és mécseseket gyújtottak az utolsó hercegprímás tiszteletére.

Zarándokok töltötték meg vármegyénk legfontosabb templomát. A szentmisén Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért is imádkoztak.
Erdő Péter bíboros is mécsest gyújtott Mindszenty József sírjánál
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Lerótta tiszteletét Mindszenty sírja előtt többek között Nagy István agrárminiszter, Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, illetve Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában