Együttmüködés

2024.03.28. 15:54

A jövőt tervezték a tatai diákok

Egyre több programot szerveznek Tatán a fiatalok. Most közös szakmai rendezvényen osztották meg tapasztalataikat a tatai diákok.

Kemma.hu

Kilenc iskolából hatvan diák kapott meghívást az első tatai Diákönkormányzati (DÖK) napra. A helyi önkormányzat és diákönkormányzat és a Te Vagy Önmagad Legjobb Verziója (TVÖLV) Egyesület március 21-én megszervezte az első városi DÖK napot a Piarista Rendházban. Cserteg István, Tata ifjúsági referense a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a szakmai rendezvény célja az volt, hogy a helyi általános és középiskolák fiataljai a közösségi szerepvállalásban nagyobb tapasztalatokra tehessenek szert, jó gyakorlatokkal ismerkedhessenek meg. Az is fontos, hogy a tatai diákok egymást jobban megismerjék ezen a területen. A rendezvényen Rigó Balázs alpolgármester a tatai Európa Ifjúsági Főváros pályázatot mutatta be a résztvevőknek. 

Egyre több programot szerveznek Tatán a fiatalok. Most közös szakmai rendezvényen osztották meg tapasztalataikat a tatai diákok.
A tatai diákok sok programot szerveznek közösen 
Forrás: Beküldött

A tatai diákok sok rendezvényt szerveznek közösen 

– Tatán egyre több rendezvény van a fiatalok kezében, amelyet segítséggel ugyan, de maguk szerveznek sikerrel. Az utóbbi években újdonságokban nincs hiány, hiszen diákbál, városi diáknap, országos diáktalálkozó, diákpiknik, valamint vitanap és gondolatbörze honosodott meg Tatán. A DÖK napon újabb rendezvények előkészítése, közösségfejlesztő játékok tanulása és a vitakultúra erősítése volt a műhely munkák fókuszában. Most a DÖK nap megszervezésével a fiatalok városi, iskolák közötti együttműködésének erősödésére került a hangsúly – árulta el az ifjúsági referens. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában