Váltás

2024.03.10. 09:00

A bűnügyi osztályvezetőből a vármegyei igazgatóság tagja lett

Rendkívüli eseménnyel kezdődött és rendkívüli hangulatban ért véget a tárgyalás. Röviden így foglalható össze az oroszlányi grémium rendkívüli ülése.

Kemma.hu

Több évtizedes együttműködő munkássága után Lazók Zoltán oroszlányi polgármester elköszönt dr. Gánics Józseftől, az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályvezetőjétől, aki március elsejétől Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságon dolgozik. A bűnügyi igazgatóságon folytatja munkáját. A rendkívüli testületi ülés ezzel a rendhagyó elemmel kezdődött.

Rendkívüli ülés Oroszlányban
Rendkívüli testületi ülésen búcsúztak a képviselők dr. Gánics József bűnügyi osztályvezetőtől
Forrás: Beküldött

Dr. File Beáta méltatásából kitetszett, hogy dr. Gánics József 1997. július 1-én kezdte pályafutását járőrként az Oroszlányi Rendőrkapitányságon. 1999-ben átkerült a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára, mint nyomozó. Később, 2001. október 1-től a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán volt nyomozó. 2005. január 1-től lett a bányászváros bűnügyi osztályvezetője.

Ezt követően három napirendet tárgyaltak a képviselők, közülük egyet, a városi kitüntetettekről szólót zárt ajtók mögött vitatott meg a grémium.

Elsőként elfogadták az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság pénzügyi és szakmai beszámolóját. Tavaly 3 alkalommal támogatta őket az önkormányzat: februárban 75 millió forinttal, amit bérre, munka- és védőruházatra, valamint gépjármű-karbantartásra és képzésekre fordítottak. Később 4 millió 352 ezer forintos cafetériát kaptak, 662 ezret pedig nyitott fatároló építéséra fordítottak. Az idén 100 millió forintot szavaztak meg az önkormányzati tűzoltóknak.

Rendkívüli döntések, rendkívüli hangulatban

A napirend tárgyalása közben újabb nézeteltérés bontakozott ki a képviselők között. Kontschán Flórián Jenő, a Pénzügyi Bizottság elnöke kért szót. Az OLPK-s képviselő elmondta, ezentúl kamerafelvétel mellett tartja meg a bizottsági üléseket. Szerinte már nem elég a hangfelvétel és a jegyzőkönyv. Mindezzel utalt a korábbi tárgyalásokon elhangzottakra és Papp Péterrel (Fidesz-KDNP) közös szócsatára és nézeteltérésekre, amiket egyes pénzügyi tételek támogatása, illetve nemtámogatása okozott. Bár a 2024-es oroszlányi költségvetés főbb számai már megvannak.

A második napirendben kiírták az önkormányzati lakások - Petőfi udvar 5. II/9 és a 7. II/12 -  bérbeadási pályázatát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában