Fiberhome

2024.04.27. 20:53

A kisbériek egzisztenciális helyzetét is javítja a kínai gigaberuházás +videó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyenesen Pekingből jelentette be, hogy a kínai Fiberhome Kisbéren hozza létre legnagyobb európai bázisát. A 8 milliárd forintos beruházás 150 új munkahelyet teremthet. Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője videóüzenetben üdvözölte a hírt.

Kemma.hu

Optikai kábeleket fognak gyártani Kisbéren, a kínai Fiberhome legnagyobb európai bázisán, amely 8 milliárd forintos beruházással valósulhat meg a település ipari parkjában. A hírt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a napokban Pekingben.

Czunyiné dr. Bertalan Judit videóüzenetben üdvözölte a kínai Fiberhome kisbéri beruházását
Czunyiné dr. Bertalan Judit videóüzenetben üdvözölte a kínai Fiberhome kisbéri beruházását
Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit /Facebook

A térség, a város és lakóinak életében óriási előrelépést jelent a gigaberuházás, amellyel régi szándék és akarás valósul meg. Erről már Czunyiné dr. Bertalan Judit (Fidesz-KDNP) beszélt, aki Facebook-videóüzenetben üdvözölte a hírt.

Gratulálunk a kisbérieknek! Rég várunk arra, hogy egy olyan beruházás érkezzen, ami a térség gazdasági, a város költségvetési, és az itt élők egzisztenciális helyzetét javítja

– fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szijjártó Péter több kínai cég vezetőjével egyeztetett, majd arról számolt be, hogy a világpiac vezetői közé tartozó Fiberhome úgy határozott, hogy Kisbéren hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártani, amelyek iránt folyamatosan nő a kerestet.

A projekt értéke nyolcmilliárd forint, amelyhez az állam 15 százalékos pénzügyi támogatást biztosít, ezzel hozzájárulva körülbelül 150 új munkahely létrehozásához a városban. Szijjártó Péter a Fiberhome technológiai fejlettségi színvonalát aláhúzandó rámutatott, hogy a vállalat mintegy 4000 szabadalommal rendelkezik.

Kisbér is örül a Fiberhome-nak

Kisbér polgármestere is örömmel fogadta a hírt. Sinkovicz Zoltán elmondta, hogy korábban segítséget kértek a Külgazdasági és a Külügyminisztériumtól befektetőt találni a megürült ingatlanra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában