Ítélet

2024.04.23. 11:06

Szikés támadás: járókelő arcát vágta meg a támadó

A tatabányai kerékpárúton rosszkor volt rossz helyen a férfi. Szikés támadás áldozata lett.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzést hozott két garázda férfival szemben, akik a tatabányai kerékpárúton kötöttek bele egy járókelőbe. A dulakodásból szikés támadás lett. 

A szikés támadás felfüggesztettet ért

Az ügyészség indítványára a bíróság az egyik férfit  1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét, valamint külön magatartási szabályként előírta, hogy vegyen részt indulatkezelési tréningen. A bíróság a másik férfit 240 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A bíróság a lefoglalt tapétavágó kést elkobozta. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a két elkövető 2023. július 25-én a tatabányai kerékpárúton italozott, beszóltak az előttük elhaladó férfinak, aki visszafordult feléjük, megkérdezte tőlük, hogy „valami baj van?”. Ezután az elkövetők ütésre emelték kezüket, ezt látva sértett a bal lábával eltolta magától az egyik férfit. Ezután a másik elkövető ököllel megütötte a sértett arcát. Ezután a társa megrúgta, majd a nála lévő tapétavágóval – anélkül, hogy erről társa előzetesen tudott volna – megvágta a járókelő arcát, ennek következtében az vérezni kezdett. A tapétavágót a támadó az úttest túloldalán lévő bokorba dobta. A vágással a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott, azonban a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában