Helyi közélet

2024.05.03. 21:46

Arcok Tükrében címmel nyílt kállítás Környén

Az Arcok Tükrében című kiállítás, amely Benedek Ágnes alkotásait mutatja be június 14-éig tekinthető meg a környei Művelődési Házban.

Kemma.hu

Finomság, lágyság és végtelen kedvesség jellemzi az alkotót, s mindezt a művei is tükrözik. A festés élvezete és a meditatív állapotban töltött idő a nyugalom szigetét jelenti számára. A már elkészült művek mindig valamilyen érzelmet tükröznek. Nem csak arról van szó, hogy kicsit beleláthatunk Ági személyiségébe, bájosságába, hanem valami újat, valami izgalmasat hozott el, amit egy francia hölgy ihletett.

A munkái elvarázsolták, és arra késztették, hogy ő is kipróbálja a különleges anyagokra való festést. Az általa használt anyag egy újrahasznosított OSB préselt lap, amely teljesen másként dolgozható, mint a szokásos vászon. Majd jöttek a kábeldob felületei. Éreztem, az első pillanattól megkedvelte ezt a technikát, mert a képeinek ad egy egyedi stílust, ami nagyon közel áll hozzá. A képek témái többnyire éppen a foglalkoztatott női alakok és ezek természetes szépségükkel kapcsolatos ábrázolása – fogalmazott a megnyitón barátja, Kishonti Mónika. 

A környei Művelődési Házban az „Arcok Tükrében” című kiállítás nyílt meg, amely Benedek Ágnes alkotásait mutatja be
Benedek Ágnes (jobbra) és Salamon Gyöngyi, a művelődési ház vezetője a megnyitón
Forrás: fotó: kornye.hu

– A kész mű mindig valami érzelmet tükröz. Az én érzéseimet. De lehet, ha más rátekint, számára mást. Ami számomra fontos: bennem készítés közben, és az elkészülte után is harmonikus, jó érzéseket váltanak ki ezek az alkotások. Terveim a jövőre? Számomra kihívás elsajátítani a különböző stílusokat, technikákat, témákat, és ezekben a kiteljesedés a legnagyobb öröm – vallja az alkotó, aki abban a reményben tárja a látogató elé a műveit, hogy azok másokat is megérintenek.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában