Kábítószer

2024.03.27. 14:37

Kínából rendelte a drogot a fiú, anyukája volt a díler

A Komáromi Járásbíróságon március 28-án tárgyalják annak a két férfinak az ügyét, akik elhatározták, hogy drogot fognak értékesíteni és e tevékenységbe bevonják hozzátartozóikat is. A 2023. március 16. napján megtartott előkészítő ülésen a harmad-, negyed- és hetedrendű vádlott vonatkozásában már ítélet született.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a két, jogerős szabadságvesztést töltő férfi – az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja – elhatározta, hogy drogot fognak értékesíteni és e tevékenységbe bevonják hozzátartozóikat is: az elsőrendű vádlott élettársát, a harmadrendű vádlottat, valamint a másodrendű vádlott édesanyját, a negyedrendű vádlottat.

Az elsőrendű vádlott a börtönben az interneten rendelt a Távol-Keletről, Kínából és Hongkongból új pszichoaktív anyagot, amelyet az ő felhívására az élettársa a szlovákiai postákon felvett, majd Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta, illetve a negyedrendű
vádlottnak továbbította. A nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetekbe is eljuttatta.

A büntetés-végrehajtási intézetekbe való bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot alkoholban, sebbenzinben, illetőleg acetonban feloldotta, majd az így létrejött oldatot újságlapokba itatta, és a szárítást követően az újságlapokat postai úton küldte be a címzettek részére. A vádirat szerint az ötödrendű vádlott a csekély mennyiség felső határát meghaladó új pszichoaktív anyagot vásárolt a negyedrendű vádlottól, a vásárlásnál pedig jelen volt a hatodrendű vádlott is. A nyomozó hatóság 2020. június 20-án Majk közelében ellenőrizte a hatodrendű vádlott által vezetett gépkocsit, és a vásárolt anyagot a kesztyűtartóban megtalálták, lefoglalták.

A hetedrendű vádlott nő 2019. október és 2020. szeptember 30. között legkevesebb 27 alkalommal vásárolt kábító hatású anyagot, amelynek ellenértékét a IV. rendű vádlott rendelkezése alatt álló bankszámlára utalta. A 2023. március 16-án megtartott előkészítő ülésen a harmad-, negyed- és hetedrendű vádlott vonatkozásában már ítélet született. A többi vádlott esetében március 28-án tartanak tárgyalást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában