Tavaszi hadjárat

2024.04.27. 09:00

Érzelmes mérkőzés vár Szucsánszkiékra

Újabb lépcsőfok következik a nagy álmokat dédelgető Esztergomi Vitézek női kézilabdacsapatának a bajnokságban.

Kemma.hu

Az Esztergomi Vitézek pár héttel ezelőtti sajtóközleményében nyilatkozta Elek Gábor szakmai igazgató, hogy nagyon nehéz hetek következnek a csapat életében a női kézilabda másodosztályának a hajrájában, ahol kiderül, megértek-e az osztályváltásra. Azóta két meccset már sikerrel abszolváltak, de van még hátra öt kőkemény ütközet.

A Vitézek (fehérben) továbbra is harcban vannak a feljutásért
A Vitézek (fehérben) továbbra is harcban vannak a feljutásért
Forrás: Facebook/Esztergomi Vitézek

A sorban ráadásul egy komoly ellenfél következik a Ferencváros U19-es csapatánák képében. A fővárosi zöld-fehérek ifjú gárdája a negyedik helyen található a tabellán, ebben a bajnokságban bárki ellen képesek felvenni a kesztyűt. A tavaly nyáron éppen a IX. kerületiektől Esztergomba érkező Szucsánszki Zita és Elek Gábor párosának ráadásul ez a találkozó érzelmileg is nagyon fontos lehet. A hőn áhított második hely megszerzéséhez félre kell tenni mindent, hibázási lehetőség nincsen, mert a nyakukon lévő érdiek minden pontvesztést azonnal kihasználhatnak.

A bajnokság másik vármegyebeli csapatára, a Komárom VSE alakulatára viszont könnyedebb mérkőzés vár a hétvégén. Az egész szezonban mindössze hat pontot összekaparó, már biztosan kieső Szeged otthonában kötelező győzelem vár a KVSE játékosaira.

Női kézilabda NB1/B, 26. forduló
Esztergomi Vitézek - Ferencvárosi TC U19
Suzuki Aréna, Esztergom, szombat: 16 óra, vezeti: Gál L., Ludvig B.

PC Trade Szegedi NKE - Komárom VSE
Városi Stadion, Szeged, szombat: 18 óra, vezeti: Dulai Á, Pisák B.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában