Előkészítő ülés

2023.10.18. 10:27

A börtönben rendelte Kínából és Honkongból a drogot a fiú, anyja osztotta tovább

A kábítószeres banda felét már elítélték, most újabb 3 ember ügyében tart előkészítő ülést a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 19-én előkészítő ülést tartanak azoknak a drogfogyasztóknak az ügyében, akik Kínából és Hongkongból behozott új pszichoaktív anyagot vásároltak. A március 16-án megtartott előkészítő ülésen a III., IV. és VII. rendű vádlott vonatkozásában ítélet született, a többi vádlott esetében tárgyalás megtartására kerül sor.

A vádirat szerint a két, jogerős szabadságvesztést töltő férfi – az I. rendű és a II. rendű vádlott – elhatározta, hogy új pszichoaktív anyagokat fognak értékesíteni és e tevékenységbe bevonják hozzátartozóikat, az I. rendű vádlott élettársát, a III. rendű vádlottat, valamint a II. rendű vádlott édesanyját, a IV. rendű vádlottat.

Az I. rendű vádlott a börtönben az interneten rendelt a Távol-Keletről, Kínából és HongKongból új pszichoaktív anyagot, amelyet az ő felhívására az élettársa a szlovákiai postákon felvett, majd Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta, illetve a IV. rendű vádlottnak továbbította. A nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetekbe is eljuttatta. A büntetés-végrehajtási intézetekbe való bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot alkoholban, sebbenzinben, illetőleg acetonban feloldotta, majd az így létrejött oldatot újságlapokba itatta, és a szárítást követően az újságlapokat postai úton küldte be a címzettek részére. 

A vádirat szerint az V. rendű vádlott a csekély mennyiség felső határát meghaladó új pszichoaktív anyagot vásárolt a IV. rendű vádlottól, a vásárlásnál pedig jelen volt a VI. rendű vádlott is. A nyomozó hatóság 2020. június 20-án Majk közelében ellenőrizte a VI. rendű vádlott által vezetett gépkocsit, és a vásárolt anyagot a kesztyűtartóban megtalálták, lefoglalták. A VII. rendű vádlott nő 2019. október és 2020. szeptember 30. között legkevesebb 27 alkalommal vásárolt kábító hatású anyagot, amelynek ellenértékét a IV. rendű vádlott rendelkezése alatt álló bankszámlára utalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában