Választás 2010

2010.02.21. 18:09

Vona: Jobbik-MSZP koalíció nem lesz, a Fideszben nem bízik

A Jobbik legfőbb célja a rendszerváltozás befejezése, a jelenleginél igazságosabb társadalom megteremtése – jelentette ki Vona Gábor Oroszlányban, a bányász művelődési otthonban.

Palásti Péter

„Az biztos, hogy Jobbik-MSZP koalíció nem lesz, de a Fidesszel sem.” Ezt Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szó szerint így jelentette ki vasárnap délután a bányász művelődési otthonban rendezett nagygyűlésen arra a kérdésre válaszolva, mely utolsóként hangzott el a zsúfolásig megtelt intézményben.

A szervezet elsőszámú vezetője ezt kiegészítette azzal, hogy bársonyszékekért senkivel sem kíván egyezséget kötni, ráadásul nem bízik a Fideszben. Márpedig bizalom és programegyeztetés nélkül nem lehet együttműködni. Kijelentette, a Fidesznek egyik sincs. Ettől függetlenül úgy vélte, hogy ha nem ők, hanem a Fidesz alakíthatna kormányt, akkor a nemzet érdekében benyújtott minden törvényjavaslatot megszavaznak majd.

Ha viszont azt csinálják, amit az eddigi kabinetek, csak nemzetiszínű pántlikával átkötve, akkor határozottan fellépnek ellenük. Az, hogy milyen lesz a viszonyuk, a Fideszen múlik mondta Vona Gábor.

Az viszont a választóktól függ, hogy milyen mértékben támogatják a Jobbikot, melynek legfőbb célja a rendszerváltozás befejezése, a jelenleginél igazságosabb társadalom megteremtése, továbbá az, hogy – ez többször is elhangzott –, Magyarország megint a magyaroké legyen. Arról, hogy ezt miként valósítaná meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a szervezet elnöke részletesen kifejtette gondolait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!