Szépség és divat

2010.01.26. 13:25

Interjú Mojzes Dórával!

Mojzes Dóra kihagyta a 2010-es tavasz-nyári kollekciót, inkább az őszi-télivel foglalkozik.

BAMA

A GLAMOUR Women of the Year 2010 legjobb divattervezője kategóriában jelölt Mojzes Dóra tavaly ősszel mutatta be első saját kollekcióját, ami nem maradt visszhangtalan.

A fiatal tervezőnővel készült interjúból kiderül, mi inspirálja és mivel készül az őszi szezonra!

- Mi jellemzi a 2010-es tavaszi-nyári kollekciódat? Mi volt a koncepciód, honnan ért a legtöbb inspiráció?

- Hehe...hát ez elég vicces, de valószínűleg most kimarad ez a szezon nekem, mert már a 2010-2011 ősz-télin dolgozom. Most ősszel mutattam be első olyan kollekciómat, ami megvásárolható az üzletekben, és ez a 2009-2010-es őszi volt. Ezért döntenem kellett, hogy vagy csinálok gyorsan egy nyári kollekciót, amit már csak bizományba tudok beadni az üzletekbe, vagy megcsinálom a következő télit, amivel időben tudok lenni, és az utóbbit választottam! De azért annyit elárulhatok, hogy az inspirációm Jeanne d''Arc! Egy újabb harcos csajszi a kemény és határozott ''40-es évekbeli nőideálom után! Még azt pluszban elárulom, hogy Vágó Rékával összefogtunk, és ő csinálja a cipellőket a kollekciómhoz, amelyek külön az én ruháimhoz készülnek ugyanebben a koncepcióban!



- Mit kívánsz magadnak 2010-re?

- Hogy kicsit letisztuljanak a dolgok körülöttem, mert most jelen pillanatban azt sem tudom, hol áll a fejem. Nagyon nehéz egyedül csinálni mindent, (persze, ezzel sokan vannak így, gondolom), az új kollekció kellős közepén vagyok, pluszban még költözöm is, mert hamarosan megnyílik a showroomom a Boráros térnél. Ha csak annyi jó történik velem, mint 2009-ben, akkor boldog leszek 2010-ben is!:-)

- Mi az abszolút Ne tedd a következő szezonban?

- Hát engem kiráz a hideg a csípőnadrágoktól, és szerintem a soványaknak sem előnyös, ha meg kétoldalt úszógumis az meg pláne gáz!

- Mit szólsz ahhoz, hogy a magyar lányok, Mihalik, Srej, Rajzák, Fórizs csak úgy döngetnek a nemzetközi, nagy divatházak kifutóin?


- Ennek csak örülni lehet! :-) Annak még jobban örülnék, ha már pár divattervező is úgy befutna külföldön, mint az említett csajok!:-)

- Gondolkoztál már rajta, hogy élőben, az interneten közvetítsd a divatbemutatódat, mint Alexander McQueen többek közt?

- Igen ez nagyon jó lehetőség, és sokan élnek is vele. Kaptam már pár felkérést ez ügyben. Egyenlőre örülök ha a fotózás meg lesz időben.:-)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!