Sport

2016.02.10. 15:05

Taroltak a kodályosok

A Kodály Zoltán Általános Iskola mindkét csapata tornagyőztes lett a tatabányai Interball-kupán.

kemma.hu

A tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban rendezték meg a XXI. Interball Nemzetközi Kézilabda Tornát. A rangos nemzetközi sporteseményen osztrák, szlovák, cseh és magyar fiú utánpótláskorú csapatok versenyeztek egymással. Két korosztályban 6–6 csapat körmérkőzéses formában döntötte el a végső sorrendet. Tatabányát mindkét korcsoportban (U12, U14) a Kodály Zoltán iskola gárdája képviselte Horváth Árpád edző vezetésével.

Az első napon az U12-es csapat 200 néző fantasztikus szurkolása mellett, magabiztos győzelmet aratott Pozsony és Érsekújvár együttese ellen is. Ezután következett a volt tatabányai játékos, Pánovics Lajos edző által vezetett osztrák Krems. Fiataljaink kemény, küzdelmes mérkőzést vívtak ellenük. Az utolsó percben egyenlített az osztrák csapat, de a hazaiaknak még 15 másodpercük maradt egy támadásra. Ekkor szabálytalanság történt, és időntúli szabaddobás következett. „Árpi bácsi” Bodnár Ádámot jelölte ki a szabaddobás elvégzésére, aki a sorfal fölött precízen a kapu sarkába lőtt, így a Kodály iskola 17-16-ra megnyerte a mérkőzést. Mint utóbb kiderült, ez a gól jelentette a tornagyőzelmet a Kodályosoknak, ugyanis másnap, ha szoros meccsen is, de legyőzték a cseh Zubrit is.

Az U14-esek kezdésként 3 mérkőzést játszott, ám egyiken sem forgott veszélyben a győzelmük. A folytatásban a dél-magyarországi régió utánpótlás-bajnokságát vezető pécsieket „intézték el”, négy góllal. Majd következett a Horváth-legénység „mumusa”, a Zubri együttese, de a tatabányaiak a cseh utánpótlásbajnokság listavezetője ellen is nyertek, így az élen végeztek.

Az U12-es torna végeredménye: 1. Kodály-iskola 10 pont, 2. M. M. UHK Krems 8, 3. HC Zubri 6, 4. Nové Zámky HK 4, 5. SKP Bratislava 2, 6. MSK Povazská Bystrica 0.

Az U14-es torna sorrendje: 1. Kodály-iskola 10 pont, 2. HC Zubri 7, 3. Pécs 6, 4. SKP Bratislava 4, 5. Nové Zámky HK 3, 6. M. M. UHK Krems 0.

Az U12-eseknél a legjobb kapusnak járó díjat Mitosinka Matus (Pozsony) kapta, míg a legjobb játékosnak Pausits Noelt (Krems) választották. A kupa gólkirálya a kodályos Bodnár Ádám, míg a legjobb hazai játékos Horváth Benedek lett. Az U14-eseknél a legjobb kapusnak Michael Kollert (Pozsony), a legjobb játékosnak Palat Dusant (Zubri) jelölték. A gólkirály Papp Domonkos (Kodály), a legjobb hazai játékos Barna László lett.
A győztes Kodályos csapatok tagjai: U12: Darmstedter Máté, Horváth Benedek, Sárai Levente, Bodnár Ádám, Oláh Bence, Krancz Kolen, Tóth Barna, Szegi Kornél, Szeles Krisztofer, Halmi Szabolcs, Barsi Kristóf, Fraimann Márk, Edwarcz Olivér. U14: Bogyó Benedek, Goór Tibor, Hornyák Vendel, Papp Domonkos, Árendás Bence, Barna László, Bagi Balázs, Kádár Kevin, Marx Dominik, Pulik István, Kucsera Máté, Batta Gábor, Hidi Olivér, Ian Marte Rivera. Edzők: Horváth Árpád, Jaczkó László.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!