Sport

2015.10.13. 10:00

Háromszoros hurrá sportolóinknak és felkészítőiknek

A Tatai Olimpiai Központban az országos diákolimpiákon érmet nyerő megyei sportolókat köszöntötték.

K. A.

Zsúfolásig megtelt a tatai edzőtábor labdajáték-terme, ahol megyénk ifjú sportolóit és felkészítőiket köszöntötték és díjazták a diákolimpiákon elért kiváló eredményeik elismeréséül. Ülőhelyet legfeljebb a szülőknek fenntartott széksorok között lehetett találni, ami bizonyítja, hogy Komárom-Esztergom megye jól áll fiatal, tehetséges sportolók tekintetében.

A rendezvény megnyitóján Tompa Andor, a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Michl József, Tata polgármestere köszöntötte a megjelent versenyzőket, edzőket, pedagógusokat, valamint szülőket. A díjátadón 106 arany-, 81 ezüst- és 57 bronzérmes fiatal sportoló kapott díjat, emellett 55 edző is elismerésben részesült. Tompa Andor pozitívan értékelte a rendezvényt, mintahogy a megyei diáksport helyzetét is. – Elégedett vagyok a jelenlegi helyzettel, hiszen az egyik legkisebb megyeként is az országos élvonalba tartozunk, ráadásul nemcsak a legnépszerűbb sportágakban. Görkorcsolyában például a megyei sportolók egyértelműen az ország legjobbjai – tudtuk meg a sportvezetőtől.

Bizakodva tekintek a jövő elé, főleg azért is, mert nemcsak a városok, hanem a kisebb települések fiatal sportolói is egyre nagyobb számban képviseltetik magukat nemcsak a diákolimpiákon, hanem immár a hasonló díjkiosztókon is – mondta Tompa Andor.

Természetesen megyénk egyik sikersportágának, a dzsúdónak a képviselői is jelen voltak Tatán. Végh Tibor, az Oroszlányi Judo Club vezetőedzője Parti Petrát, az idei diákolimpia országos döntőjének győztesét kísérte el. Az oroszlányi tréner is jónak ítéli a megyei diáksport, különösen a cselgáncs helyzetét. – Megyénkben kiemelkedően jónak ítélem meg a dzsúdó pozícióját, hiszen sok versenyzőnk és tehetségünk van. Ehhez persze hozzájárul az is, hogy olyan példaképek állnak a gyerekek előtt, mint például Csernoviczki Éva – tudtuk meg Végh Tibortól. Hoffer József, a Bárdos László Gimnázium életműdíjban részesülő testnevelőtanára is hasonlóan vélekedett.

– Az atlétika helyzetét jónak látom, hiszen egyre több tehetséges versenyző áramlik a sportágba a megyéből. Ennek eredményei már országos szinten is látszanak, hiszen több válogatott atléta került már ki a tatabányai műhelyből. Persze vannak jobb és gyengébb évek is, de úgy vélem, soha ne legyen a jelenleginél rosszabb időszakunk – értékelt az egykori válogatott atléta. Elnézve a rengeteg lelkes és fiatal sportolót, valamint elhivatott felkészítőiket, igazat adhatunk a szakembereknek.

A díjató keretében hatan is életműdíjban részesültek edzői-pedagógusi munkásságuk elismeréseként. Ácsi Gizella, a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola, Borosné Neusinger Gabriella, a tatai Kőkúti Általános Iskola, Sitkuné Fülöp Orsolya, a dorogi Eötvös József Általános Iskola, Andrási Mihály, a komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola, Fónyad Levente, a tatai Vaszary János Általános Iskola, valamint Hoffer József, a tatabányai Bárdos László Gimnázium tanárai részesültek elismerésben eddigi munkásságukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!