Sport

2010.05.22. 15:19

A bunyósoknak is biztosítják a méltó termet

Önkormányzati forrásból megújul a tatabányai tekepálya és az ökölvívóterem is. A város mintegy 24 millió forintot fordít a munkálatokra, és ezzel befejeződik a megyeszékhelyen a sportlétesítmények felújítása.

Mudri Anna

Komoly vita után, de elfogadták a tatabányai képviselők, hogy befejzik a sportlétesítmények felújítását, és méltó körülmények között edzhetnek, versenyezhetnek majd az ökölvívók és a tekések is. Partali László képviselő, előterjesztő elmondta, az ökölvívóterem, az öltöző és a vizesblokk felújítására 13,13 millió forintot, a tekepálya lemezelésére 10 millió forintot biztosít az önkormányzat.

– Az idén 100 éves a TSC és az ökölvívó szakosztály is most ünnepli fennállásának hetvenedik évét. A legtöbb sportlétesítményt már felújította a város, mindössze két szakosztály: az ökölvívók és a tekések pályája nem újult meg. Több képviselőtársam is felvetette, hogy a viharos, árvizes időszak után nem biztos, hogy éppen a sportra kellenne költségvetési forrásokat biztosítani. Ez természetes, hiszen többen is körzeti képviselők, és látják a megrongálódott utakat, járdákat, elöntött pincéket. De végül belátták, a sportnak méltó körülményeket kell biztosítnunk. A támogatásukat a sportolók nevében is köszönöm - mondta Partali László.

A képviselő arról is beszámolt, éppen a jövő hét végén rendeznek családi napot az ökölvívók, amelyre meghívták az egykori bajnokokat és edzőket is. Bemutatókat is tartanak majd, bár egyelőre még az elöregedett pályán. Partali László azonban bízik benne, néhány hónapon belül már az ökölvívók is a megújult termükben edzhetnek.

A tekepályánál a technikai feltételek változása tette szükségessé az átalakítást, hiszen NB1-es versenyeket csak lemezelt pályán lehet megrendezni. Ideiglenesen Oroszlányba edzenek, versenyeznek a tekések. A márciusi közgyűlés azonban megbízta a szakirodát, hogy készítsenek szakvéleményt, mekkora ráfordítással lehet az NB1-es meccsek elvárásainak megfelelővé tenni a pályát. A szakvélemény szerint tízmillió forint szükséges a munkához. Megvizsgálták azt is, hogy van-e lehetőség pályázati úton forrást szerezni. Kiderült, jelenleg nincs nyitva egyetlen megfelelő pályázat sem, ezért a képviselők elfogadták, hogy a költségvetés terhére alakítják át a tekepályát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!