Sport

2010.04.04. 14:38

Lőteret avattak Esztergomban

A volt helyi MHSZ-lőtér épületroncsai kiválóan alkalmasaknak bizonyultak arra, hogy belőlük és környékükön szituációs kiképzőközpont és lőtér jöjjön létre.

Rafael Balázs

A magántulajdonú Magyar Biztonsági és Testőr Akadémia elnöke a szombati avató és bemutatóversenyen elmondta, hogy cégük és az Oktatás Magyarország Közbiztonságáért Alapítvány öt évre kapta meg az önkormányzattól az ingatlant.

Keresztesi Zsolt bemutatta a létesítményt. Itt 8200 négyzetméteren az ország egyik legkorszerűbb kiképző lőterét hozták létre. A kiképzéshez és az oktatáshoz szimulált helyszíneket alakítottak ki, így egy tipikus bankfiókot, egy kocsmát, egy valósághű utcarészletet és egy akadálypályát: ez utóbbiba besegített a Magyar Honvédség is, hiszen egyik alvállalkozójuk, a szolnoki ejtőernyősök edzőpályáját építő cég készítette.

A lőtéren egyszerre 40 főt tudnak fogadni és kiképezni, a lehetőség iránt jelenleg igen nagy az érdeklődés a környékbeli országok szakemberei részéről is. Az esztergomi lőtér ugyanakkor nem „élesített” itt csak festékpatronos- és légfegyvereket használnak, az éleslőszeres kiképzés helye a néhány száz méterre lévő dorogi lőtér.

A szombati megnyitón 12 csapat részére már versenyt is rendeztek szituációs lövészetből. Indult a szlovák, a marosvásárhelyi, a csíkszeredai különleges rendőri erők csapata, a Kaliber Magazin gárdája, valamint több katonai egység.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!