Sport

2009.01.28. 10:09

Kiválóan szerepeltek a komáromi, vértesszőlősi és tatai diákok

A floorball kispályás diákolimpia országos döntőjét Törökbálinton rendezték. Egyre népszerűbb a sportág, mutatja ezt a diákolimpiai küzdelmekre benevező csapatok száma: a legnépesebb korcsoport a III. volt, az ország 62 fiú és lány együttese vágott neki a versenysorozatnak. Népes volt a VI. korcsoport is, itt 60 gárda igyekezett minél előrébb jutni.

Hamburger Kinga

A végső fináléban megyei sikerek is születtek, több általános iskola és gimnázium versengett a legjobb helyezésekért. A fiú és a lány korcsoportokban is állhattak dobogóra Komárom-Esztergom megyéből.
A lányok második korcsoportjában harmadik helyezést értek el a komáromi Bozsik József Általános Iskola diákjai. Felkészítő tanáruk Kovács Barna volt. Negyedik helyen végeztek a Vértesszőlősi Általános Iskola nebulói, Mátyási Piroska vezetésével. A két iskola sportolói egy korosztállyal feljebb is megismételték ezeket a helyezéseket. Ugyanitt a komáromi Bozsik József Általános Iskola harmadik lett. Az együttes a paksi Deák Ferenc Általános Iskola helyett szerepelt ebben a korcsoportban, mivel a paksi csapat visszalépett, így kaptak meghívást a komáromi lányok.

A IV. korcsoportban a hatodik helyezést szerezte meg a komáromi Bozsik József Általános Iskola. A VI. korcsoport tekintetében a dobogó harmadik helyére állhattak fel a tatai Eötvös József Gimnázium versenyzői. A csapat felkészítő edzője, Bóna Brigitta volt.

A fiúknál a II. korcsoportban ötödik lett a komáromi Bozsik József Általános Iskola. A III. korcsoportban két helyzést is sikerült elérnie két megyei iskolának, negyedik a komáromi Szőnyi Bozsik József Általános Iskola, hatodik pedig a komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola lett. A diákokat felkészítette: Kiss János és László Péter. A IV. korcsoportban két érmet is szereztek, egy ezüst és egy bronz lett a küzdelmük jutalma. A második helyen végzett a komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola, a harmadikon pedig a komáromi Feszty Árpád Általános Iskola diákjai, Varga Károly edző vezetésével. A hatodik helyen a komáromi Bozsik József Általános Iskola zárt. A VI. korcsoportban az Eötvös József Gimnázium fiai a hatodik helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!