Sport

2008.10.21. 17:41

Már Tatán pihennak a szupermaratonisták

A Samsung Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton mezőnye megérkezett megyénkbe. A Győr-Tata közötti távot – ami valamivel több, mint 60 km – nem kis bravúrral teljesítették a futók, az egyéni- és váltószámokban, valamint a görkorcsolyázók és kerékpározók.

K. T. J.

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Kedden több mint hatvan kilométert futottak (Fotó: K. T. J.)
[/caption]Nagyigmándon különösen nagy ováció fogadta a versenyzőket. Itt a helyi Pápay József Általános Iskola diákjai felkészültek fogadásukra. Színes pompomokkal szurkoltak nem csak a hazai, hanem a külföldi futóknak is. Különösen nagy hangorkánban törtek ki, amikor egyik tanáruk, Bodányi Péter vágott neki a távnak, ugyanis az egyik váltóhely éppen Nagyigmándon volt.

Szurkoltak Tóth Zsófiának, a triatlon világbajnokság 3. helyezettjének, akit ugyanitt váltott le csapattársa, Hargitai Henrietta. És persze a többi megyei atlétának is járt a tapsból.

A nagyigmándiak a Reneszánsz Évhez kapcsolódva Mátyás királlyal (Pék Tibor 8. osztályos diák) várták a futókat, aki nemegyszer beállt buzdítani a futókat.

A futók a Tatai Edzőtáborban várják a szerda reggeli rajtot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!