Sport

2008.09.08. 00:04

Tóth Zsófia negyedik az Európa-bajnokságon

A még mindig csak juniorkorú, oroszlányi színeket képviselő Tóth Zsófia negyedik lett a spanyolországi Pulpiban rendezett U23-as triatlon Európa-bajnokságon.

MTI/kemma.hu

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Tóth Zsófia
[/caption]

A 37 indulót számláló mezőnyben Kovács Zsófia 8., a szintén az Oroszlányi Triatlont képviselő Szalay Szandra 13., Vanek Margit pedig 15. lett a 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló erőpróbán.

A győzelmet hatalmas fölénnyel a portugál Vanessa Fernandes szerezte meg, aki toronymagas esélyesként indult a pekingi olimpián, de számára csalódást jelentő második helyen zárt.

A férfiaknál szintén portugál siker született Joao Silva révén, míg a magyarok közül Fecskovics Attila 23., Török Alfréd 30. helyen ért célba. A vasárnapi váltóversenyek során a Balogh Barbara, Takács Anna, Szakály Zsófia összeállítású ifjúsági staféta győzött, míg a Szalay Szandra, Kovács Zsófia és Tóth Zsófia alkotta trió harmadik lett az U23-asok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!