Fekete Lenke

2019.11.07. 06:17

A változás nem csak ősszel jöhet

„Az ősz a változás időszaka” – találkoztam már párszor ezzel a rövid kis mondattal. Azon gondolkoztam: miért pont az ősz?

Eötvös József Gimnázium

Hiszen minden évszak más és más. A hideg tél után beköszönt a tavasz, napsütéssel, virágokkal és hazatérő madarakkal. Őt követi a nyár, a szabadság, az unatkozással eltöltött boldog délutánok. Majd az ősz, az iskolakezdés, a szél és eső. Aztán újra a tél...

Csakhogy a változás is változhat. Máskor májusban a merészebb egyének már kimerészkedtek a strandra, míg idén májusban a télikabát még egyáltalán nem számított túlzásnak. Az október pedig egy utónyár volt, a meleget és napsütést nehezen váltotta le a tipikus őszi idő. Ezek pedig kicsit sem jelentéktelen változások. (Köszi globális felmelegedés!)

Persze a változásnak számtalan formája van. Történhet hirtelen és váratlanul vagy hosszú évek alatt, jó vagy kevésbé előnyös fordulatként. És akármikor visszaeshetünk. Olykor a sors maga dönt arról,hogy kanyarítja utunkat, de van hogy csak rajtunk áll. Az éjszaka kellős közepén vagy 70 évesen is dönthet úgy az ember, hogy gyökeresen megváltoztatja életét.

Ellene pedig nem tehetünk semmit, hisz a természetben is láthatjuk,hogy a dolgok folyamatosan módosulnak, ez az élet rendje.

Egy szó mint száz, vajon az ősz a változás időszaka? Igen, ahogyan az összes többi évszak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!