Lábatlan

2022.06.13. 13:00

Kitüntetést kaptak a pedagógusok

Pedagógusnap alkalmából a helyi képviselő-testület elismeréseket adott át a Gerenday-házban és külön méltatták azokat, akik nyugdíjba vonulnak.

W. P.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint Köz Szolgálatáért Emlék­éremmel tüntették ki Vámos Lászlónét, a Zengő Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusát, aki negyven évnyi munkaviszony után döntött úgy, hogy nyugállományba vonul. Elhivatottságát jól jelzi, hogy pályakezdésétől fogva Lábatlanon dolgozott és több pozíciót is betöltött az intézményben, hiszen korábban volt csoportvezető óvónő, óvodavezető, jelenleg pedig már több mint egy évtizede óvodavezető-helyettes. Az önkormányzat kiemelte: bármilyen munkakörben tevékenykedett, munkájára mindig lehetett számítani.

Kovácsné Jószai Irén, az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa is Köz Szolgálatáért Emlékéremben részesült: a most nyugdíjba vonuló tanító híres a jó szervezőkészségéről, feladatait mindig precízen végzi el, így nem kérdés, hogy megbízhatósága révén is hozzájárult az iskola megbecsüléséhez.

Szintén elismerést kapott Urbánné Tóth Ildikó, aki elhivatottan és lelkiismeretesen dolgozik, elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a városban egy igen eredményes iskola működik. Hartmanné Marcinkó Márta munkáját is emlékéremmel köszönte meg Teller Péter polgármester: a díjazott egykor diákja volt az intézménynek, később 28 éven át dolgozott iskolatitkárként, így több évtizeden át meghatározó alakja volt az iskolának.

A város első embere 30 éves jubileuma alkalmából Latorcainé Szép Katalint, 25 éves jubileuma alkalmából pedig Osváth Zsuzsannát is köszöntötte. Az önkormányzat gratulál a kitüntetetteknek és nyugdíjas éveikre jó egészséget is kívánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!