Komárom

2022.04.02. 13:00

Vuk történetét látták a gyerekek

A Báboda napok 2010-ben azért indult útjára, hogy ezt a törekvést még jobban elősegítse.

K. D.

A járványhelyzetet miatti hosszú kihagyás után a kicsik nagy örömére idén újra megszervezték a Báboda napokat. A bábozás világnapján óvodásokkal és kisiskolásokkal telt meg a Közösségi ház nagyterme, ahol a Fabula Bábszínház Fekete István Vuk című regényének szereplőit keltették életre a színpadon. 

– A bábozás szinte egyidős az emberiséggel – fogalmazott Zsédenyiné Horváth Krisztina szervező. – Őseink hamar rájöttek, hogy a fából és állatszőrből készített figurák nemcsak a közönség szórakoztatását szolgálják és történetek elmesélésére alkalmasak, de az istenekkel való kapcsolattartásra is. Az előadó-művészet ezen formája azóta is töretlen. Az oktatás-nevelésben előszeretettel használják a bábokat, hiszen a tevékenység fejleszti a gyerekek beszédkészségét, kézügyességét és fantáziáját. A szervező arról is beszélt, nem véletlenül választották a Vukot, mert szerettek volna visszanyúlni a régi klasszikusokhoz.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!