Héreg

2022.01.26. 17:00

Kivédhetővé váltak a korábbi vízkárok

P. J.

Harmincmillió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Héregen felújították a település érintett szakaszainak csapadékvíz-elvezető rendszerét. A fejlesztéssel elkerülhetővé váltak a korábban, nagyobb mennyiségű csapadék esetén tapasztalható vízkárok. 

A település önkormányzata a csapadékvíz rendezett és kártétel nélküli elvezetésére, a belterületein húzódó elvezető rendszerek helyreállítására pályázott és nyert támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhíváson. A beruházásnak köszönhetően elsősorban a Dózsa György utca, Honvéd utca, Iskola utca és Fő utca árokrendszerének és környékének csapadékvíz- elvezetési problémái oldódtak meg. A TOP-os projekt keretében több mint 1200 méteren korszerűsítették csapadékvíz- csatornát, ezzel megteremtve a falu csapadékvizeinek elvezetését. A munka magába foglalta többek között az érintett utcákban az átereszek javítását, árkok profilozását, mélyítését, zárt csatorna kialakítását. 

A csaknem 30 milliós támogatást az önkormányzat 3,5 millió forinttal egészítette ki, ennek segítségével megvalósult fejlesztéssel javult a közterületek állapota, megszűnt a belterületi létesítmények veszélyeztetettsége, javult az életminőség, hiszen kivédhetővé váltak a vízkárok. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!