Oroszlány

2022.01.26. 19:00

Kézből is etethették a gyerekek a tarajos sült a kiállításon

W. Zs.

Remek családi programot hozott tető alá a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár: az intézmény aulája állatsimogatóvá alakult az Amazonas Terrárium jóvoltából. Sok kíváncsi szempár szegeződött a kiállított példányokra és egymást érték a kérdések az egzotikus állatokkal kapcsolatban. Például a kaméleontartás körülményeiről is szó esett, de alig volt férőhely a szivárványos boát, a szakállas agámát, a leopárdgekkót, a gabonasiklót, valamint az óriás madárpókokat rejtő terrárium körül. 

Németh Arnold szervező elmondta, az „utazó terrárium” által nemcsak könyvekből, hanem testközelből is megcsodálhatóak ezek az állatok. Megengedett volt az is, hogy a gyerekek kézbe vegyék, megsimogassák az állatokat. Például a tarajos sül Afrika északi részén őshonos és nagyon szelíd. A gyerekek bátran etethették az emlőst, még kézből is. 

Összesen 35 állatfaj 60 egyede érkezett a bányászvárosba, 2017 és 2018 után már harmadik alkalommal. Elmondható, hogy az állati programok nagyon népszerűek voltak. Az idén is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!