Megyei információ

2022.01.27. 09:00

Digitális tananyag a tudatosságért

Online elérhető tananyagot tett közzé Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája tudatosító tevékenysége keretében 2018 óta működő Digitális Médiaműveltség Szülőknek Program kiterjesztése részeként a Digitális Jólét Program.

R. V.

Az érdeklődő szülők, illetve gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára elérhető, interaktív, önálló tanulást lehetővé tévő Gyerekkel a digitális világban című tananyag a digitális gyermekvédelem alapvető szempontjait, a digitális nevelés alapjait mutatja be; támogatást, segítséget, azonnal használható információkat, eszközöket kínál, szórakoztató, interaktív módon. A tananyagban videók és azok szöveges átiratai, reflektáló, illetve gyakorlati feladatok és a további tájékozódást segítő linkek találhatók. A könnyebb időbeosztás, az önálló tanulás támogatása érdekében a tananyag kisebb egységekre tagolódik, így saját tempóban, akár 1-2 órás időszakonként, az egyéni érdeklődés sorrendjében is elvégezhető. 

Az e-learning tananyag öt modulból áll, amelyek egyebek mellett érintik a gyermek magánszférája és személyes adatai az interneten, a tudatos médiaétrend, képernyőidő és függőség, valamint a digitális médianevelés alapjait is. A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia oldalán lévő kampánylinkre kattintva nyílik meg a Nexius Learning felülete, ahol egy gyors regisztráció után hozzáférhetővé válnak a tananyagok. A kurzust befejező résztvevők egy névre szóló, letölthető oklevélhez jutnak hozzá – közölték a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!