Guruló dollárok

2024.03.06. 08:21

Itt az újabb bizonyíték, hogy a baloldali pártok választási kampányát pénzelték külföldről

Ugyan Korányi Dávidék cáfolni próbálták, hogy a baloldali pártok kampányát finanszírozták, végül saját magukat buktatták le a nyilatkozataikkal – írja a Mandiner.

MW

Korányi Dávid,az Action for Democracy (A4D) ügyvezető igazgatója

Forrás: Wikipedia

Az elmúlt napokban sorra jelentek meg azok a MagaBabe nevű profilon megosztott videók, amelyekben az Action for Democracy (A4D) nevű amerikai szervezet egyes prominensei leleplezték saját működésüket, többek között azt, hogy számos országban, így hazánkban is beavatkoztak a belpolitikai eseményekbe, befolyásolni akarták a választásokat. Azt is elárulták, hogy a hazai baloldalnak juttatott több mint hárommilliárd forint jórészt Soros Györgytől származott – idézi fel a lap

Az egyik videóban Korányi Dávid, az A4D ügyvezetője arról számol be, hogy részletekbe menő alapossággal készítik elő a különböző országokban végrehajtott befolyásgyakorlási akciókat, amelyeknek – kis túlzással – a büdzséit is fillérre pontosan megtervezik.

Közben Filep Dávid, „A kopasz oszt” néven elhíresült influenszer arra hívta fel a figyelmet egy minapi Facebook-bejegyzésben, hogy az Action for Democracy az adományozóiknak küldött körlevélben azt írta: „Az ellenzékkel együttműködve a legszorosabb választási eredményt értük el azóta, hogy Orbán Viktor kormányra került 2010-ben.”

Ez újabb bizonyíték arra, amit a a hazai nyilvánosság előtt a mai napig cáfolni próbálnak, hogy az amerikai dollármilliókkal valójában a baloldali pártok választási kampányát pénzelték.

Idén január elején már elhangzott egy fontos cáfolata a baloldali pártok és Korányi hamis narratívájának, méghozzá az egyik főszereplő, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter nyilatkozatában.

„Az Action for Democracy már 2022-ben kijelentette nekünk, hogy természetesen ők az összellenzéket támogatták, tehát a Mindenki Magyarországát nem fogják támogatni” – jelentette ki Márki-Zay az ATV Szigorlat január 25-i adásában. A hódmezővásárhelyi polgármester ezzel lényegében elismerte, hogy a hatpárti baloldali szövetség választási kampányára küldött több milliárd forintnyi támogatást az Action for Democracy. A fenti kijelentésével Márki-Zay az A4D vezetőjét is meghazudtolta, Korányi Dávid ugyanis 2022-ben és 2023-ban is többször egyértelműen cáfolta, hogy pártokat támogattak volna.

A cikk folytatása a részletekkel ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában