Beismerés

2024.03.05. 09:10

Korányiék azért lobbiztak Brüsszelben, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat (videó)

Az Action for Democracy vezetője, Korányi Dávid egy videóban arról beszélt, hogy Karácsony Gergelyékkel közösen próbáltak nyomást gyakorolni a kormányra és az Európai Bizottságra, amikor a magyar forrásokról, a nemzeti tervekről tárgyaltak – derül ki a Mandiner cikkéből.

MW

Korányi Dávid, az Action for Democracy alapítója és Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Facebook

Az elmúlt hetekben több információ látott napvilágot arról, hogy az Action for Democracy (A4D) miként avatkozott be számos szuverén állam – köztük hazánk – belpolitikai folyamataiba, írja a Mandiner

Az X-en található MagaBabe nevű profilon korábban megosztott videókon a szervezet vezetői azt már elismerték, hogy elsősorban Soros György állt amögött, hogy a 2022-es választások eredményének befolyásolására az A4D-n keresztül a hazai ellenzékhez juttattak mintegy hárommilliárd forintot.

A legutóbb közzétett felvételen pedig Korányi Dávid, az Action for Democracy ügyvezetője 

több olyan kulcsfontosságú körülményről számolt be, amelyet korábban cáfoltak.

Magyarország esetében Budapest fővárossal próbáltunk nyomást gyakorolni a kormányra és az Európai Bizottságra, amikor a magyar forrásokról, a nemzeti tervekről tárgyaltak. Vannak kapcsolataink az amerikai kormányemberekkel, Brüsszelben európai biztosokkal és így tovább. Ez azért is van, mert politikai lobbitevékenységet is végzünk, ez értelemszerűen fontos része a kirakósnak számunkra” – fejtette ki Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója. 

Korányi tehát elismerte, hogy a főpolgármester – vagyis az akkori munkaadója – hivatalával karöltve előszobáztak Brüsszelben annak megnehezítéséért, hogy megkaphassuk a hazánknak járó uniós forrásokat

– mutat rá a Mandiner cikke, hozzátéve hogy eközben a baloldali pártok európai parlamenti képviselői azt igyekeztek kijárni, hogy a kormány megkerülésével utalják az uniós pénzeket, például baloldali bekötöttségű „civil” szervezetekhez.

A videón Korányi most azt is elismerte, hogy amerikai kormányzati körökkel is kapcsolatban álltak az akcióik során. Bár az A4D több kuratóriumi tagja és együttműködő partnere is tett erre utaló kijelentéseket a korábban megosztott felvételeken, ám a társainál rendszerint óvatosabban fogalmazó ügyvezető esetében mérföldkőnek számít a beismerés.

A cikk folytatása a részletekkel ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában