Boldog új évet, Magyarország!

2024.01.01. 10:48

Szentkirályi Alexandra: a reményteli 2024-be léptünk, idén is tartjuk a céljainkat (videó)

A reményteli 2024-be léptünk, a kormány idén is tartja a céljait - közölte a kormányszóvivő hétfőn a kormány Facebook-oldalán megosztott újévi bejegyzésben.

MW

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. június 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Szentkirályi Alexandra a videóban emlékeztetett: a magyarok két éve élnek együtt a háborúval, és annak minden gazdasági következményével, valamint kilenc éve az Európába irányuló tömeges migrációval, és annak is minden következményével. "Egyik sem a mi döntésünk volt, mégis érint bennünket, magyarokat is" - fogalmazott.

Ezért ugyan nehezített pályán, de a kormány az új évre is tartja a céljait - jelentette ki a kormányszóvivő hangsúlyozva, hogy megvédik Magyarország békéjét és biztonságát, valamint a magyar gazdaságot és a magyar emberek munkahelyét is a háború és a migráció következményeitől.

Hangsúlyozta: a kormány továbbra is kiemelten támogatja a magyar vállalkozásokat, a munkahelyteremtő beruházásokat, és megszigorította a külföldiek munkavállalását.   

A kormány nemcsak megvédi a családtámogatásokat és a családi adórendszert, hanem elérhetővé tették a csok pluszt, amely minden eddiginél nagyobb támogatást biztosít az otthonteremtéshez

- hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. Emellett emelkedik a falusi csok és a babaváró összege, és kitartanak a gyermekvédelmi törvény mellett is.   

Az időseknek januárban hat százalékkal emelt nyugdíjat, februárban emelt összegű 13. havi nyugdíjat fizetnek 

- tette hozzá.   

A kormányszóvivő rámutatott 

"minden brüsszeli és egyéb támadás ellenére" is biztosítják Magyarország biztonságos energiaellátását, gázellátását, a lakosság rezsicsökkentett árait, és az ország halad afelé, hogy minél több zöld energiája legyen.  

Szentkirályi Alexandra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokról szólva megjegyezte: "2024-ben fontos döntések is várnak ránk, dönteni fogunk a magyar falvak, városok és Európa sorsáról is".   

A magyarok erejére, bátorságára, összefogására idén is nagy szükség lesz ahhoz, hogy ahol kell, ott változást érjenek el - jelezte a szóvivő boldog új évet kívánva a magyaroknak és Magyarországnak.
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában