Szombat délelőtt

2023.10.14. 17:48

Novák Katalin Bélápapusztán, egy gazdaságban tett látogatást

Novák Katalin köztársasági elnök szombaton a Tabajdhoz tartozó Bélápapusztán járt, ahol Jármy Vince díjugrató családja és két másik család tart fenn egy többhektáros gazdaságot lovakkal, hatvanezer húscsirkét magában foglaló csirkefarmmal.

MW

Forrás: Novák Katalin Facebook oldala

Novák Katalin a közösségi médiában a látogatásról közzétett posztjában kiemelte:

 "A családi gazdaságok is a vidék erősségei".

 A köztársasági elnök hozzátette: "Tabajdon olyan nagycsaládosoknál jártam, akik lovakat tenyésztenek, juhokat tartanak, csirketelepet üzemeltetnek, s közben sok gyermeket nevelnek. Élik a Budapesthez közeli, mégis tanyasi élet szépségeit és nehézségeit." 

Az államfő Fejér vármegyei látogatását megtoldotta egy szombat délelőttel, amikor is Bélápapusztára utazott. Novák Katalin arra is felhasználta a látogatást, hogy beszélgessen az ifjú sportolóval a lovassportról. 

Jármy Vince azt mondta,

 díjugratóként szeretne olimpiára kijutni. 

Ehhez a magyar díjugrató-válogatott tagjaként idén nagyon közel járt, végül azonban nem sikerült olimpiai kvótát szerezniük a 2024-es párizsi játékokra. 

A köztársasági elnök kérdésére a sportoló kiemelte, ahhoz, hogy valaki díjugratóként a nemzetközi élvonalba kerüljön, sokévnyi megfeszített munka mellett jó lovak kellenek, valamint szerencse is szükséges, hogy a sérülések elkerüljék az állatokat. 

Hozzátette: jelenleg négy ló áll rendelkezésére, amelyekkel a versenyekre utazik, s a négy állattal napi szinten 4-5 órát lovagol. 

Az MTI érdeklődésére Jármy Vince közölte, hogy

 két kvótás hely volt még, ezek egyikét szerették volna megszerezni a magyar válogatottal, de végül a harmadik helyen végeztek. 

Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2024-es párizsi olimpián díjugratásban Magyarországot nem fogja képviselni sem csapat, sem egyéni versenyző - jelezte. 

Jármy Vince elmondta, hogy utánpótlás-korosztályokban több magyar bajnoki címmel rendelkezik, a felnőttek között eddig ezüstérem a legjobb eredménye. Nemzetközi szinten Európa-bajnokságon csapatban volt bronzérmes, egyéniben ifjúsági korosztályban a negyedik hely volt a legjobbja, de a legnagyobb sikerének mégis a két évvel ezelőtti brüsszeli versenyt tartja, azon a nemzetközileg is magasan jegyzett nagydíjon negyedik lett. 

Terveivel kapcsolatban kifejtette, hogy a két év múlva esedékes Európa-bajnokságon szeretne versenyezni; az idei viadalra is sikerült kijutnia, ám a lova sérülése miatt végül nem tudott elindulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában