médiaguru

2021.03.14. 13:46

A Facebookon riogatja az állapotos kismamákat az RTL Klub

A szülészetek lejáratásához keres állapotos kismamákat az RTL Klub, amely elismerte: ehhez lasszóval kell fogni az alanyokat.

Zárt Facebook-csoportokban vadászik kismamákra az RTL Klub az egészségügy lejáratására készülő anyaghoz. „Szeretném bemutatni a jelenlegi helyzet miatti bizonytalanságokat a szülészetben. Úgy tudom, hogy több kórház szülészete kapcsán is felmerült, hogy bezár, vagy már be is zárt” – jelentkezett be a Kismamafórum üzenőfalán egy a német televízió riportereként bemutatkozó hölgy. Bejegyzésében arról ír, hogy olyan kismamákat keres, akik „érintettek” – írja a Magyar Nemzet.

Az RTL Klub a poszt alapján azt akarja bebizonyítani, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetésével általánossá vált, hogy bezárnak a szülészetek egyes kórházakban.

Fotó: magyarnemzet.hu / Facebook

A babát váróknak létrehozott Facebook-csoport kommentelőit meglepte az RTL újságírójának bejegyzése, többen nem is tudtak az abban vázolt helyzetről, s van akit meg is ijesztett a vészjósló poszt:

Fotó: magyarnemzet.hu / Facebook

Akadt olyan is, aki szakmaiatlansággal vádolta az RTL riporterét. Egy hozzászóló szerint

meglehetősen szakmaiatlan, hogy egy ilyen speciális csoportban vadászik interjúalanyokra a legnagyobb nézettséggel rendelkező kereskedelmi csatorna munkatársa.

„Valószínűleg ön is tisztában van azzal, hogy a várandósság alatt és utána is erősen változik többek között a hormonszintünk, és ez befolyásolhatja az érzelmi állapotunkat, nem biztos, hogy objektívan tudnánk nyilatkozni” – írta a kommentjében, hozzátéve:

„mi mást is várhatnánk az RTL-től?”

Szerinte a televíziós csatornának inkább a kórházakat kellene megkeresnie. A hozzászólás végén egyébként a riporternek is sok sikert kívánt a gyermekvállaláshoz.

Fotó: magyarnemzet.hu / Facebook

Az RTL munkatársa egy válaszkommentben lényegében megerősítette, hogy vadásznia kell a riportalanyokra. Hozzászólása szerint nem csak ehhez a konkrét ügyhöz, hanem

több lejárató anyaghoz is nehezen találnak megszólalókat:

Fotó: magyarnemzet.hu / Facebook

A hírek szerint egyébként egy újabb német adó, a Deutsche Welle is magyar nyelvű műsorszórásba kezd idehaza. Egyik első, a budai Várnegyedről készült riportjukról már ki is kiderült:

lejárató szándékkal vágták össze, manipulálták a civil megszólalók nyilatkozatait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!