ámokfutás

2020.02.08. 18:29

(18+) Géppisztollyal lőtt le több embert egy thaiföldi katona (videó)

Címkék#thaiföldi

Legkevesebb tizenhét embert lelőtt, és több másikat megsebesített egy katona szombaton Thaiföld északkeleti részén, Nahon Racsaszima (másik nevén Korat) városban, az ámokfutót még nem sikerült elfogni – jelentette a rendőrség és a helyi média.

People hug each other after being rescued by Thai commandos from Terminal 21 shopping mall, where a mass shooting took place, on February 9, 2020 in the Thai northeastern city of Nakhon Ratchasima. (Photo by Lillian SUWANRUMPHA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lillian Suwanrumpha

A gyanúsított röviddel a vérengzés előtt azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy „a halál elkerülhetetlen mindenki számára”, és kirakott egy fotót is a saját kezéről, amelyben egy lőfegyvert tartott. A férfi először egy háznál lövöldözött, majd egy katonai támaszponton új fegyvert szerzett, és ott is lövöldözni kezdett.

„A férfi géppisztollyal a város több pontján nyitott tüzet ártatlan emberekre, akik közül több életét vesztette vagy megsebesült” – mondta egy rendőrségi szóvivő. A hatóságok egyelőre nem tudták elfogni a támadót, aki egy bevásárlóközpontban barikádozta el magát.

A helyi média úgy tudja, hogy a halálos áldozatok száma tizenhét, a sebesültek száma a legújabb hírek szerint húsz fölött van.

A bevásárlóközpontnál készült videofelvételeken látszik, ahogy az emberek a parkoló autók között keresnek fedezéket, miközben a férfi lövöldözik.

A thaiföldi védelmi minisztérium közlése szerint lezárták és körülvették a bevásárlóközpont épületét, ahonnan több száz embert sikerült kimenekíteni, de nem tudni, még hány ember lehet bent. A rendőrök és katonák megrohamozták az áruházat, hogy elfogják a lövöldöző férfit a Terminal 21 nevű bevásárlóközpontban.

Borítókép: az ámokfutótól megmenekült emberek ölelik egymást a vérengzés helyszínéül szolgáló thaiföldi bevásárlóközpont előtt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!