Támadás

2019.05.07. 09:11

Tojást vágtak az ausztrál miniszterelnök fejéhez

A Scott Morrisont megdobáló fiatal nőt a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette.

Morrison az Új-Dél-Wales államban lévő Alburyben tartott kampánybeszédet, s ekkor vágta a fejéhez a tojást a 25 éves nő, akit a biztonsági emberek azonnal lefogtak, és kituszkoltak a teremből.

A rendőrség később bejelentette, hogy a miniszterelnök támadóját őrizetbe vették.

Az incidens során egy közelben álló idősebb nő elesett, őt Morrison segítette talpra. A miniszterelnök később mikroblog-bejegyzésében hangot adott ama véleményének, miszerint

a támadója egy agresszív állatvédő csoport tagja,

és a csoport már többször megtámadott olyan gazdaságokat, ahol a gyanú szerint kegyetlenkedtek az állatokkal.

„Én csak az idős hölgyért aggódtam” – jelentette ki Morrison, „idiótának” nevezve a támadó fiatal nőt és társait, akik rendszeresen háborgatják egyes gazdák birtokait és otthonait. Leszögezte, hogy a hatóságok szigorúan fel fognak lépni az ilyen „banditizmussal” szemben akkor is, ha azt „harcias szakszervezeti aktivisták” követik el, akik akadályozzák munkájukban a kisvállalkozókat és a dolgozóikat.

Az idősebb asszony később azt mondta, egy operatőr lökte fel, és nagyon hálás a miniszterelnöknek a segítségért.

Bill Shorten, a balközép ellenzék vezetője az esetet szégyenletesnek nevezte. Hangsúlyozta, hogy Ausztráliában a választások erőszakmentesek.

„Az embereknek joguk van békés eszközökkel tüntetni, de bármi, aminél csak felmerül az erőszakosság gyanúja, elfogadhatatlan”

- tette hozzá.

Sally McManus, az Ausztrál Szakszervezetek Tanácsának a vezetője bírálta Morrisont, amiért kapcsolatba hozta a tojást dobáló nőt a szakszervezetekkel.

Ausztráliában május 18-án tartanak általános választásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!