tragédia

2017.09.03. 20:37

Várpalotai hintabaleset: szakértők vizsgálják az elbontott szerkezetet

Egy 18 éves fiú még mindig életveszélyben van.

Elbontották vasárnap kora este a hétvégi várpalotai rendezvényen balesetet okozó hintát – tájékoztatta a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. A Hunyadi Mátyás téren felállított eszközt a katasztrófavédelem bevonásával, daru segítségével bontották le.

Az úgynevezett kalapácshintát a rendőrség lefoglalta, a szerkezetet szakértők vizsgálják. Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta, felvette a kapcsolatot a szombati baleset két legsúlyosabb sérültjének hozzátartozóival. Egy 18 éves fiatalember életveszélyes koponyasérülést, egy 15 éves fiú térdsérült szenvedett.

A polgármester mindkét családnak felajánlotta az önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatását. Campanari-Talabér Márta arról is beszélt, hogy a baleset kapcsán át kell gondolniuk a Várpalotai napok koncepcióját, a „vurstli-jelleg” helyett nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a vendéglátásra és a koncertekre.

Hétfőn átvizsgálják az önkormányzat és az eseményt szervező Thury-Vár Nonprofit Kft. közötti, a hétvégi rendezvényt érintő szerződéseket. A polgármester szerint több civil kezdeményezés is indult a sérültek családjainak megsegítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!