Veretlen a Liverpool

2023.09.16. 15:59

Gyenge első félidő után fordítottak Szoboszlaiék (videó)

A Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool hátrányból fordítva 3−1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b) és Jeanricner Bellegarde, a Wolverhampton Wanderers játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 16-i mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban

Forrás: MTI/AP

Fotó: Rui Vieira

A Vörösök már az ötödik percben hátrányba kerültek, a szünetig nem is sikerült egyenlíteniük. A térfélcserét követően viszont egyértelmű fölénybe került a Liverpool, amely ugyan hamar egyenlített, de a győztes találatra egészen a hajráig várnia kellett, a hosszabbításban aztán magabiztossá tette a sikerét. A meccs hőse Mohamed Szalah volt, ugyanis az egyiptomi csatár három gólpasszal zárta a találkozót.

Jürgen Klopp vezetőedző veretlen együttese - amelyben a magyar válogatott csapatkapitánya ismét végigjátszotta a mérkőzést, mint eddig minden alkalommal - négy győzelméből harmadszor gyűjtötte be úgy a három pontot, hogy hátrányból fordított. Korábban ez a bravúr sikerült a Bournemouth és a Newcastle United ellen is.

Klopp Szoboszlairól: Hatalmas befolyást gyakorol a játékunkra 

A mérkőzés után az újságírók három Liverpool-játékos teljesítményére kérdeztek rá külön: Jarell Quansahéra, aki 20 évesen a második meccsét játszotta a csapatban, Mohamed Szalahéra és igen, Szoboszlai Dominikéra.

– Azt kell mondanunk, hogy már most is hatalmas befolyást gyakorol a játékunkra – vágott bele Szoboszlai Dominik méltatásába Jürgen Klopp. – Nem játszott jól az első félidőben. Mindig ott volt a játék sűrűjében, többször labdát veszített és ehhez hasonló dolgokat csinált. Ilyenkor azt gondolod: ó, Istenem. A Wolves abból élt, hogy a pálya közepén többször is eladtuk a labdát, majd ők kontráztak. Aztán több labdát íveltünk Netóhoz kerültek, ás Joey Jones került helyzetbe. Neto jól játszott az első félidőben is. Ezek voltak a pillanataink, de ez kevés,  nem segít. Szóval Szoboszlai a hibák dacára kérte és megjátszotta a labdákat, játékban maradt, valószínűleg ez a legnagyobb erőssége. A második félidőben Curtis (Jones) és Dom (ez Szoboszlai beceneve Liverpoolban) párosával kettős hatost játszottunk, ami nagyon támadó dupla hatos.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában