australian open

2021.02.18. 14:30

Djokovic simán verte a torna meglepetésemberét

A férfiaknál elsőként a világelső és címvédő szerb Novak Djokovic jutott be a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután csütörtökön három szettben jobbnak bizonyult a selejtezőből indult orosz Aszlan Karacevnél.

Serbia's Novak Djokovic celebrates beating Russia's Aslan Karatsev in their men's singles semi-final match on day eleven of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 18, 2021. (Photo by Brandon MALONE / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Brandon Malone

A két játékos a korábbi napok szigorítása után ismét nézők előtt léphetett pályára a Melbourne Parkban.

Az Australian Open nyolcszoros bajnoka végig irányított, a pályafutása első Grand Slam-tornáján szereplő rivális – bár nem volt megilletődött – nem tudta vele tartani a lépést. A találkozó nagyon egyoldalúan indult, a szerb 6:3, 5:1-re vezetett, s bár innen még Karacev szépített, a háromszettes vereséget nem tudta elkerülni. A mérkőzés 1 óra 55 percig tartott.

A pályafutása 18. GS-győzelmére hajtó Djokovic az orosz Danyiil Medvegyev és a görög Sztefanosz Cicipasz pénteki párharcának továbbjutójával találkozik majd a vasárnapi fináléban, míg Karacev azzal vigasztalódhat, hogy parádés menetelésének köszönhetően a 114.-ről várhatóan a 42. helyre jön fel a világranglistán.

Eredmények, elődöntő:

férfiak:

Djokovic (szerb, 1.)-Karacev (orosz) 6:3, 6:4, 6:2

korábban:

nők:

Oszaka (japán, 3.)-S. Williams (amerikai, 10.) 6:3, 6:4

Brady (amerikai, 22.)-Muchova (cseh, 25.) 6:4, 3:6, 6:4

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!