Covid

2022.07.14. 17:43

Korlátozták a látogatást az észak-komáromi kórházban

A Duna túlsó partján, az AGEL Komáromi Kórház korlátozott számban fogadja a kórházban lévő betegeket. A felvidéki város egészségügyi intézménye a COVID-19-hez kapcsolódó, a környéken kialakult kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt hozta meg ezt az intézkedést. Látogatásra csak kivételes esetekben van lehetőség.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az AGEL Komáromi Kórház internetes oldalán közölte, hogy az intézmény minden osztályán látogatási korlátozás van érvényben. A kórház vezetése a COVID-19 betegséggel összefüggésben a helyi járványügyi helyzet kedvezőtlen alakulása és a régiószerte megnövekedett pozitív megbetegedések miatt kényszerült erre a lépésre.

Csak palliatív ellátásban részesülő betegek, súlyosan beteg és haldokló betegek látogathatók. A látogatást kivételes esetben az osztályvezető engedélyezheti. A kórházi betegek személyes szükségleteinek biztosítására 14-től 15 óráig biztosítanak időt, ekkor a hozzátartozók átadhatják a csomagokat az osztály ügyeletes munkatársainak.

– Jelenleg kedvező a helyzet a kórházban, tíz ágyat alakítottunk át a Covid-betegek számára. Az említett intézkedés, amelyet meghoztunk, elsősorban megelőző jellegű, hogy időben korlátozzuk a koronavírus további mutációinak esetleges terjedését” – mondta Miroslav Jaška, az AGEL Komáromi Kórház igazgatója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!