Bulvár-celeb

2024.03.12. 10:05

Nagyon kellemetlen: kamu fotót közölt Katalinról a királyi család

Katalin hercegné maga kért bocsánatot a fotó manipulálása miatt.

Katalin az egyre vadabb híresztelések ellenére sem jelenik meg a nyilvánosság előtt

Fotó: AFP

A hétvégén Katalin hercegné újra a figyelem középpontjába került azzal, hogy végre – ugyan csak fényképen – felbukkant a közösségi médiában, januári műtétje óta, hivatalosan most először. Csakhogy a hercegi pár oldalára feltöltött fotó valódiságában még a hírügynökségek is kételkedni kezdtek. 

Manipuláció lehetőségére hivatkozva három globális hír- és fotóügynökség, az Associated Press (AP), a Reuters és az AFP egyaránt visszavonta kínálatából azt a hivatalos fotót, amely vasárnap jelent meg Katalin walesi hercegnőről.

Nemcsak a profik, de civil emberek számára is egyértelműen felfedezhetünk rajta jó néhány szerkesztési hibát. Az AP nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a fénykép nem felel meg a cég fotónormáinak. Elsősorban Sarolta hercegnő bal kezének elhelyezkedését nevezték vitathatónak.

A Kensington-palota hétfő hajnalig nem kommentálta az esetet, ám Katalin hercegné végül jobbnak látta, ha megszólal az ügyben, és vállalja a felelősséget.

Mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel. Szeretnék elnézést kérni a tegnap megosztott családi fénykép által okozott zavarokért. Remélem, minden ünneplőnek nagyon boldog volt az anyák napja

– posztolta az X-en Katalin hercegné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!