nahát!

2021.06.20. 05:55

Döbbenetes állítás: így nézhetnek ki valójában a földönkívüliek

Az idegenekre inkább egyfajta mesterséges intelligenciaként kell tekinteni, mint alacsony, színes emberkékre vagy alakváltó lényekre...

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Igen érdekes dolgokat állít a Guardian hasábjain közölt véleménycikkében a földönkívüli intelligens élet nyomait kereső SETI-program vezető tudósa. Seth Shostak úgy gondolja, hogy ha egyszer idegenek látogatnak a Földre, azok egészen máshogy fognak kinézni, mint amilyennek elképzeljük őket és egyetlen általunk ismert organizmushoz sem lesznek hasonlíthatók – írja a Bors.

Nem valószínű, hogy a bolygónkra tévedő idegenek szén alapú létformák lesznek, sőt, kognitív képességeiket sem az agysejtjeiknek köszönhetik majd. Valószínűleg rég meghaladták magát a biológiát is. Nem élőlények lesznek

– vélekedik Shostak, aki szerint a földönkívüliekre inkább egyfajta mesterséges intelligenciaként kell tekinteni.

A tudós azt mondja, hogy az idegenek hiába lehetnek sokkal fejlettebbek nálunk, a fizika törvényeit ők sem írhatják át. Azaz ha találnak módot a gyorsabb utazásra, iszonyatosan nagy energiát kell felhasználniuk, és még így is viszonylag lassan fognak haladni. Mivel azonban szerinte gépekről beszélünk, nem kell aggódniuk amiatt, hogy célba érés előtt meghalnának. A gépek pedig nem panaszkodnak, ha több tízezer évig egy űrhajóba vannak zárva.

Nincs szükségük élelemre, oxigénre, higiéniára, vagy szórakozásra. És nem ragaszkodnak a retúrjegyhez

– mondta Shostak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!