Lakberendezés

2010.08.24. 13:24

Szeretem a fákat!

Négy fiatal, kreatív hallgatókból álló csapat egyenként egy kilométer fenyőlécből tervez meg és hoz létre egy komplex, összecsukható vagy szétszerelhető szobrot.

BAMA

A Csongrádi Művésztelepen ma kezdődő első magyar Wood Fesztivál egy egyhetes alkotótábor, amely egyszerre szól a fa sokoldalú, kreatív felhasználásáról és az installációk, szobrok meghatározott feltételek között létrehozható végtelen számú formai variációjáról.
Négy csapatvezető irányítása alatt összesen húsz hallgató vesz részt az építészet és a terméktervezés területeiről. Hasonlóan a tavalyi dán Woodfestival játékszabályaihoz, itthon is minden csapat egy-egy kilométer 4x4 cm keresztmetszetű fenyőlécből tervezi meg és hozza létre a saját szobrát vagy installációját.
Némi nehezítést jelent, hogy a szervezők egy új kihívással bővítették az eredeti kiírást: a végeredménynek a csomópontoknál összecsukhatónak és/vagy szétszerelhetőnek kell lennie. Ez a tervezői szemlélet próbára tétele mellett azért is fontos, mert az így szállíthatóvá tett alkotások kiállíthatóak lesznek a Design Hét budapesti rendezvényén is.

 

A Lakáskultúra Online galériájában a MOME hallgatóinak tavalyi pályamunkái láthatók>>>


-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!