Kultúra

2017.06.15. 19:30

Évet zártak a Thália Alapfokú Művészeti Iskola növendékei

Teltház előtt mutatták be a Thália Alapfokú Művészeti Iskola növendékei tudásukat a KPVDSZ Művelődési Házban. A zsúfolásig megtelt nézőtér csendjét a Bécsi keringő ismerős dallama törte meg, melyet a KPVDSZ Szenior Táncklub tagjai táncoltak végig.

Zs. K.

Ezt követően a parketten felsorakoztak a tánccsoportok, valamit a Thália Alapfokú Művészeti Iskola több mint száz növendéke, akik a művészeti iskola partnerintézményeinek diákjai, így a szereplők között voltak a Váci Mihály, a Sárberki, a Móra Ferenc Általános Iskola, valamint az intézmény székhelyén tanuló fiatalok.

A tanévzáró bemutatón Bereznai Csaba alpolgármester, a lakókörzet önkormányzati képviselője köszöntötte a résztvevőket, illetve pedagógusnap alkalmából a művészeti iskola pedagógusait és munkatársait is. Beszédében kiemelte a KPVDSZ Művelődés Ház több évtizedes művészeti munkáját, amelyet számos programja mellett vállalt fel ez az intézmény.

Kovácsné Hetényi Mária, a fenntartó KPVDSZ Művelődési Ház Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke megköszönte a művészeti iskola megbízott vezetőjének, Krekuska Ferencnek és valamennyi pedagógusának, oktatójának az egész évben nyújtott alázatos munkát.

A legtehetségesebb és legszorgalmasabb tanulók munkájukért oklevelet és emléklapot kaptak. A köszöntők után pedig csaknem két órás bemutató kezdődött, amelyen keresztül a közönség ízelítőt kaphatott a társastánc és az akrobatikus rock and roll műfajából. A bemutatót színesítette a KPVDSZ Szenior Női formáció Paso Doble koreográfiája, amely szintén nagy sikert aratott.

Zs. K. -->

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!