Kultúra

2017.03.19. 12:48

A Kempelen diákja döntőbe szónokolta magát

A 9. a osztályos Kovács Lili a Kárpát-medence legjobbjaival mérheti össze tudását.

K. L.

Kölcsey Ferenc- szónokverseny regionális fordulóját ebben az évben az észak-komáromi Selye János Gimnáziumban rendezték meg. A versenyzők két feladatot kaptak.

Az első egy szónoki beszéd előadása volt Kölcsey Ferenc stílusában a szólásszabadság vagy az örökös megváltás ügyében, melyre előzetesen otthon felkészülhettek a tanulók. A második feladat egy érvelő beszéd volt, témáját a helyszínen ismerték meg a diákok.

A komáromi Kempelen Középiskolát Kovács Lili 9. a osztályos tanuló képviselte. Az első részben a szólásszabadság ügyét választotta. Beszédjében az időkerethez mérten jól kivesézte a témát, érvei egyszerre voltak logikusak és érzelemdúsak. Előadásmódjában megvolt a romantikát jellemző erő, dinamika és pátosz.

A második részben a Nokia 3310-es mobiltelefonjának újra piacra dobása mellett vagy ellen kellett érvelni. Lili nem ismerte ezt a modellt, ami erősen megnehezítette a dolgát. Ehhez képest nagyon szépen kivágta magát, a mai tinik nézőpontjából érvelt a mára már igen korszerűtlennek számító téglatelefon ellen. Ezért a zsűritől is dicséretet kapott.

Lili olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy bejutott a döntőbe, ahol a Kárpát-medence legjobb nemzetközi versenyzőivel mérheti össze tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!