Kultúra

2016.04.09. 12:57

Nemzetközi Roma Nap a tatabányai iskolában

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából a Füzes utcai Általános Iskola (Cigány Nemzetiségi Iskola) első alkalommal rendezett fesztivált, az előző évek ének­zenei versenye helyett.

P.A.

A szervezők lehetőséget adtak a gyerekeknek, hogy megmutassák egymásnak tudásukat, tehetségüket és együtt ünnepeljék kultúrájukat ezen a napon.



A versenyt Pusztai Endre címzetes igazgató 24 évvel ezelőtt álmodta meg a Nemzetközi Roma Nap alkalmából, amit azóta évente rendeztek meg Tatabányán, helyi vagy megyei vonatkozásban. Pintér Péter iskolaigazgató megnyitója után, a tatabányai Móra Ferenc, a Jókai Mór és a Füzes utcai Általános Iskola tanulói csillogtathatták tudásukat, az esztergomi Boldog Ceferino Táncház növendékeivel együtt.

A vendégek Németh Andrea vezetésével elénekelték a cigány himnuszt, majd az első fellépő diák, Rigó Vanessza versét hallhatták. A szavalatot táncház követte egy latin produkcióval, később pedig felléptek egy cigány koreográfiával is. A hangulat a tetőfokára hágott, amikor az alsó tagozatos páros ropta, akik mindenkit elkápráztattak remek ritmusérzékükkel és csodálatos táncukkal. Kolompár Hajnalka felkészítő tanár elmondta, hogy ég a gyerekekben a szereplési vágy, és nem utolsó sorban tehetségesek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!