Kultúra

2016.04.14. 18:29

Csúszott a vonal a papíron

Tizennyolcadik alkalommal hirdettek megyei rajzversenyt a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában. Ötödiktől tizenkettedik évfolyamig.

W.Zs.

A gyerekek lerajzolhatták kedvenc meséjüket, három kívánságukat illetve A hinta meg a körtefa című mese mondanivalóját kellett papírra vetni. A korosabb diákok csendéletet készítettek. A pályázattal együtt két rajzot kellett csatolniuk a jelentkezőknek, amelyekből kiállítás nyílt az iskolában. A verseny egyediségéről az iskola igazgatója beszélt lapunknak.

– Nagy hagyománya van a művészeti nevelésnek az iskolában. A rajzversenyre egyre több diák jelentkezik, az idén hetvenheten, szerte a megyéből. A fiatal művészek öt iskolából jelentkeztek, a házigazdákon kívül jöttek Bajról, Esztergomból, Komáromból, Oroszlányból, Tatáról és Szákszendről – árulta el Váraljainé Vasecz Mária intézményvezető.

A zsűri olyan neves személyekből állt össze, mint Sulyok Teréz és Lelikné Ombódi Orsolya művésznők, valamint Vagáné Gíber Lilla és Szűcs Mária tanárnők.

Járfás Ibolya szervező további érdekességet árult el: grafikában és akvarell illetve olajfestményben is lehetett gondolkodni, de az idén először selyemfestményt is küldtek bemutatkozásként. Az eredményhirdetést előreláthatólag április 27-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!