Kultúra

2012.06.24. 13:03

Nagy sikerű német nemzetiségi táncház

A Felsőgallai Német Nemzetiségi Tánccsoport a Széchenyi István Művelődési Házzal közösen Májfa-döntő ünnepséggel egybekötött német nemzetiségi táncházat rendezett.

Kemma.hu

A látványos kultúrális esemény a koreográfiák betanításával kezdődött. Az óvodások és iskolások is egy-egy új összeállítást tanultak meg a helyszínen, szakképzett táncoktatók, pedagógusok segítéségével, majd a májusfa kidöntését követően be is mutatták azt. A közönség nagy élvezettel nézte az aprótalpú táncosok műsorát. Ezt követően a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör és a Felsőgallai Német Nemzetiségi Tánccsoport műsora következett. Utolsó produkcióként pedig egy nagy közös táncban vehetett részt mindenki. Rögtön ez után az Obergalla Kapelle zenei kísérete mellett kezdetét vette a táncház, ahol a fiatalok és az idősebbek közösen mulattak.

A szervezők ezúton szeretnék köszönetüket kifejezni a Felsőgallai Óvoda és a Széchenyi István Általános Iskola szakképzett táncoktatóinak és pedagógusainak a rendezvény sikeréhez hozzájáruló, önkéntes munkájukért, illetve a Tatabányai Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásáért.

Kemma.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!