Kultúra

2011.01.03. 12:05

Januártól Crespo Rodrigo áll a színház élén

Megkezdődött az átadás-átvétel a Jászai Mari Színházban. A Crespo Rodrigo vezette teátrum januárban kétszer mutatja be a Csörgess meg! című revüt és nyolcszor A magányosan sétáló macska című gyerekeknek szóló darabot.

Mórocz Károly

Hétfőn délelőtt megkezdődött az átadás-átvétel a tatabányai Jászai Mari Színházban Harsányi Sulyom László leköszönő igazgató, Crespo Rodrigo, az új színidirektor, Bereznai Csaba alpolgármester és gazdasági szakemberek részvételével.

Mint ismeretes, a megyeszékhely önkormányzati képviselő-testülete október 28-án úgy döntött, hogy a következő öt évben Crespo Rodrigo legyen a Jászai Mari Színház, Népház igazgatója. Pályázatára – amelyet a tatabányai kötődésű Balatoni Mónika dramaturggal együtt nyújtott be – tizenegyen szavaztak, Szolnoki Tiboréra hatan. Dósa Zsuzsa és Harsányi Sulyom László nem kapott voksot, Bencze Ilona visszalépett.

Harsányi Sulyom László elmondta: az átadás-átvétel konstruktív légkörben zajlott és 27 millió forintos pozitív egyenleggel adta át az intézmény vezetését utódjának. A 37 éves Crespo Rodrigo 1996-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Kerényi Imre és Huszti Péter osztályában. A Madách Színházba szerződött, majd játszott Győrött és Székesfehérváron. Szinkronszínészként is ismert. Mint elmondta, kiemelt hangsúlyt fektet a fehérvári és a tatabányai színház együttműködésére. Népszerű, szórakoztató, de nem felszínes darabok kínálatát ígérik a közönségnek.

Januárban a felnőtteknek két alkalommal kínálja a színház a Csörgess meg! című mobil revüt, a gyerekeknek kétszer az Amáliát, nyolcszor A magányosan sétáló macskát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!